Berbeceanu: „Criminalii se întorc mereu la locul faptei!” Iliescu îi ia apărarea lui Gelu Voican Voiculescu: ”În primul rând este…”

0
529

Fostul președinte Ion Iliescu a declarat, referitor la agresarea lui Gelu Voican Voiculescu, că unul dintre sloganurile Revoluției a fost ”Fără violență!”, adăugând că cele întâmplate arată că nici după trei decenii reconcilierea nu este posibilă.

Iliescu mai susține că s-a opus organizării concertului organizat de Institutul Revoluției Române, care a fost anulat în cele din urmă, informează hotnews.ro.

”În primul rând este de condamnat climatul de confruntare și de violență pe care l-au cultivat și îl cultivă o serie de organizații de revoluționari sau de organizații neguvernamentale, care vor să impună versiunea lor despre Revoluție, și să rescrie istoria.

Reamintesc că unul dintre sloganurile Revoluției a fost ”Fără violență!” Libertatea a fost cucerită cu un preț greu și nu putem permite ca, în numele ei, să fie interzis dreptul la opinie al celor care nu au aceleași opinii cu aceia care-și impun, prin forță, punctul lor de vedere. Cele petrecute astăzi, în Piața Universității, arată că nici după trei decenii reconcilierea nu este posibilă. Oamenii de bună credință au obligația morală, indiferent de ceea ce cred despre evenimentele din urmă cu treizeci de ani, să condamne violența.

A doua precizare privește concertul organizat de Institutul Revoluției Române, acum anulat, concert care ar fi trebuit să aibă loc mâine, 22 decembrie 2019. În urmă cu două luni, când s-a discutat în Colegiul Național această propunere, eu am fost categoric împotriva organizării lui. Cum am fost în imposibilitatea de a participa la toate reuniunile Colegiului, s-a trecut peste opinia mea, și s-a decis organizarea lui. Într-o țară normală acest concert nu avea de ce sa fie nici controversat, nici demonizat, și cu atât mai puțin anulat.

La Timișoara, aseară, a avut loc un concert rock, pe care nu l-a contestat nimeni, care nu a fost anulat, și pe care timișorenii l-au apreciat, semn de civilizație, de toleranță și, mai ales, de respect față de aceia care au făcut posibilă, prin jertfa lor, libertatea de care ne bucurăm,” a spus Iliescu.

Traian Berbeceanu a scris pe Facebook: „Criminalii se întorc mereu la locul faptei!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here