Conducerea Parlamentului a respins audierea Rovanei Plumb. Reacție DURĂ din USR: ‘Când ești PSD, legea e mereu opțională

0
295

Deputatul USR Iulian Bulai a declarat că la PSD legea este mereu opțională, referindu-se la faptul că Birourile permanente reunite au respins, marți, cererea partidului ca Rovana Plumb, propusă comisar european pentru Transporturi, să fie audiată în Parlament.

„Când ești PSD, legea e mereu opțională. Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților: «O vom audia pe Rovana Plumb DUPĂ audierea din Parlamentul European». Legea 373/2013, art. 19: «Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizată de Guvern pentru funcţia de membru al Comisiei Europene». Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, unde PSD face legea, au răspuns cererii imperative a USR arătându-i legii degetul mijlociu: Rovana Plumb nu va fi audiată înainte de 2 octombrie, ca să nu-și dovedească încă o dată incompetența”, a scris Iulian Bulai, marți, pe Facebook.

Acesta a adăugat că în cazul Corinei Crețu a fost posibilă audierea în Legislativ înaintea celei de la Bruxelles.

„E un nou stadiu de nesimțire social-democrată la adresa statului de drept: în 2014, nu doar că Parlamentul a audiat-o pe candidata Corina Crețu așa cum zice legea și-nainte de audierea la Bruxelles, dar premierul PSD de atunci a participat la ședința Comisiilor de afaceri europene”, a mai spus Bulai.

El a mai spus că Viorica Dăncilă și social-democrații susțin că aleșii au voie sa pună întrebări doar dacă Plumb este acceptată de Parlamentul European.

„Acum, premierul Dăncilă și ciracii ei ne spun că dacă Rovana Plumb e acceptată de Parlamentul European, avem și noi voie să-i punem niște întrebări. Ca să mimăm democrația și legalitatea, cum ar veni. Căci presupun că dacă pe 2 octombrie comisiile PE de Transport și turism (TRAN) și Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) constantă evidența habarnismului corupt al dnei Plumb, va fi prea târziu pentru toată lumea”, a completat deputatul USR.

 

„Sper că doamna Dăncilă nu visează să și desființeze Parlamentul, dacă se teme așa tare ca ea și acoliții ei să vină în fața aleșilor. Vom și voi insista pe toate căile parlamentare și la toate ședințele de plen de până pe 2 octombrie ca legea să fie respectată și Rovana Plumb – audiată”, a conchis Iulian Bulai.

Anterior reprezentanții USR au anunțat că vor face o solicitare pentru ca Rovana Plumb, propusă comisar european pe Transporturi, să fie audiată în Legislativ.

Rovana Plumb, propusă comisar european pentru Transporturi, va avea o întrevedere, miercuri, cu președintele Parlamentului European David Sassoli, potrivit agendei oficiale a acestuia afișată pe site-ul instituției.

Aceasta urmează să fie audiată într-o ședință comună a comisia de transporturi și de mediu ale Parlamentului European, pe 2 octombrie, potrivit programului oficial afișat pe site-ul instituției. Audierea tuturor comisarilor propuși va avea loc în intervalul 30 septembrie – 8 octombrie, potrivit sursei menționate. Votul în plenul PE va fi dat pe data de 23 octombrie.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis să trimită o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care îi cere lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro și acțiuni la o companie, care nu ar figura în declarația de avere depusă la Bruxelles, arată un document obținut de MEDIAFAX.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here