Emmanuel Macron și-a ieșit din fire și A SOMAT Marea Britanie: ‘UE nu poate fi ostaticul crizei politice de la Londra’

0
521

Uniunea Europeană nu va fi pe termen lung „ostatic” în criza Brexit, a afirmat miercuri Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, somând Marea Britanie să propună o soluţie privind ieşirea ordonată din Uniunea Europeană până pe 10 aprilie.

„Prioritatea noastră este buna funcţionare a Uniunii Europene şi a pieţei unice. Uniunea Europeană nu poate fi pe termen lung ostaticul crizei politice din Marea Britanie. Dacă Marea Britanie nu va putea, la trei ani după referendum, să propună o soluţie susţinută de o majoritate, înseamnă că au ales de fapt să părăsească UE fără un acord. Nu putem evita noi eşecul pentru ei.”, a declarat Emmanuel Macron în cursul întrevederii pe care a avut-o la Palatul Elysée cu premierul Irlandei, Leo Varadkar, scrie mediafax.ro.

„O amânare lungă care va implica participarea Marii Britanii la alegerile europarlamentare şi în instituţiile europene este departe de a fi o opţiune evidentă şi cu siguranţă nu trebuie luată ca pe ceva sigur. Marea Britanie trebuie să prezinte un plan alternativ credibil până pe 10 aprilie, altfel, de facto, alege retragerea din Uniunea Europeană fără acord”, a atras atenţia Macron, citat de site-ul de ştiri 20minutes.fr.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. Bruxellesul a amânat producerea Brexit până pe 12 aprilie în cazul în care Camera Comunelor nu va adopta proiectul de acord. În cazul în care acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă pe 22 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here