Ionuț Filimon (PNL Soveja): ”Am depus plângere la Departamentul de Luptă Antifraudă pentru banii de investiții tocați de Ciolan la Soveja”

0
965

 

Foto: Ionut Filimon

”Mi-am asumat lupta împotriva caracatiței PSD-iste și a actualei administrații din comuna Soveja. În urma demersurilor, și mai ales a provocării mele, am primit, în scris, ceea ce primarul cu nume predestinat, Ciolan, consideră a fi realizările administrației sale în comuna Soveja.

Ca urmare a dezastrului făcut de primarul Ciolan aș dori să vă transmit, dragi sovejeni, că zilele trecute am depus către DLAF (Departamentul pentru Luptă Antifraudă) o sesizare cu privire la lucrările care s-au efectuat în comuna Soveja. Toți sovejenii spun că aceste lucrări au fost făcute prost și au sărăcit bugetul local. Culmea este că actuala administrație se bate cu pumnul în piept că Soveja a atras Fonduri europene.

Evident se pune întrebarea unde sunt aceste fonduri europene? În Soveja este clar ca lumina zilei că nu sunt!

Domnule primar, investiții pe fonduri europene înseamnă să atragi bani pentru comunitate, NU pentru firme de partid! Înseamnă să creezi locuri de muncă și să dezvolți activități care să aducă venituri la bugetul local. Din păcate, ati picat la acest test!

Calitatea vieții în Soveja este la un nivel foarte scăzut, deși spuneți că ați făcut investiții. Cu siguranță ați adus bunăstare în conturile unor firme abonate la banul public. Ati turnat câțiva centimetri de asfalt care, cu siguranță, se va sfărma după iarna viitoare. Ati făcut trotuare, de 80 cm lățime, în loc să păstrați dimensiunea standard de 1.60 cm.

Oricum sovejenii văd și nu mai pot fi manipulați prin vorbe, lucrări de proastă calitate și plătite la suprapreț.  Vă spun cu toată responsabilitatea, lucrarile din Soveja sunt de foarte proastă calitate și cineva trebuie să răspundă.

Vă aduc la cunoștiță că atât ordonatorul de credite, primarul comunei, dar și cei care au semnat procesul verbal de recepție a acestor lucrări, vor fi trași la răspundere. Mai mult, îmi exprim public decizia de a actiona pe cale civilă în ce privește recuperarea prejudiciului până la ultimul leuț!!! Vă asigur, domnule primar și domnilor consilieri, că dacă până acum nu ați avut o poziție și un contestatar pe măsură, acum aveți unul, Ionuț Filimon. Voi cere să fie verificată fiecare plată, fiecare investiție începând de la preluarea mandatului de către dl. Ciolan. Cum primarul se supune consiliului local, vom vedea cine și cum a votat la proiecte de investiții!!!

În alta ordine de idei, domnilor care ați fost la butoane atâta timp, banii europeni nu se pot fura, ei lasă urme pe care nu le puteti șterge nici peste 20 de ani. Gândiți-vă bine la ce veți spune când veți da socoteală pentru că ați semnat procese verbale de recepție a lucrărilor.

Domnule primar, pentru ca totul să fie transparent vă provoc la o dezbatere publică, în fața sovejenilor, să discutam deschis despre investițiile din Soveja, noi și consilierii locali. Să stabilim clar necesitățile comunei și să spuneți de ce nu sunteți deschis investitorilor care vor sa facă ceva în comună…

Eu va atrag atenția că toți sovejenii știu despre felul cum funcționează actuala administrație a comunei, despre lucrările cu „bolmoaje”, asa cum le spuneți voi. Sovejenii vad și stiu despre felul cum ați făcut canalizarea, despre cum s-a turnat asfaltul, despre cum a fost făcut parcul, despre cum refuzați investitorii și multe altele.

Datorită acestor dezvăluiri, în ultima vreme, am fost ținta unor atacuri mizerabile. Vă asigur că bătălia este lungă, iar interesul și bunul mers al comunei este mai presus de orice. Domnilor consilieri PSD, ati primit o notificare, este doar un început, de acum înainte vă asigur că voi acționa în temeiul legii pentru a se face dreptate!

De ani buni nu faceți din primăria Soveja decât o afacere proprie care aduce beneficii doar firmelor de partid abonate la banul public. Ajunge!”

Ionuț Filimon

Președinte PNL Soveja

 

Barbu Mădălin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here