Ionuţ Filimon, (PNL Soveja): „Dle primar Ciolan, nu vă este jenă că nu aţi mișcat un deget pentru a salva Staţiunea Soveja?”

0
6473

 

Citeam cu uimire un articol dintr-un ziar din care aflăm că “Toate drumurile locale din Soveja vor fi asfaltate”, ca într-o odă adusă dictatorului corean Kim Jong-Un, doar că avea un „adrisant” local. Domnule primar Ciolan, aş vrea ca cineva să vă trezească la realitate!

 

Într-adevăr, realitatea în care trăiţi, ca un ex-procuror pensionar, e diferită de cea a oamenilor. Vă asigur că voi fi radical de fiecare dată când vă treziţi să bengăniţi prin presă tot felul de prostii, de genul „Toate drumurile noastre….” , pe care nu le mai crede nimeni.

Poate vă aduceţi aminte de acea melodie, cu siguranţă la tinereţe v-a bucurat urechile…, dar totuşi, haideți să trecem la administraţia pe care dvs o faceţi şi la felul în care o faceţi! Dezastruos domnule primar, pun pariu că o să vă crească nasul dacă o să mai minţiţi.

O să faceţi drumuri?    Da, am văzut cum le-aţi făcut, în bătaie de joc… Domnule Ciolan, cum este posibil ca o fostă staţiune turistică, balneoclimaterică, ”Perla” Vrancei, să o aduceți în colaps?! Comuna arată că un sat părăsit după bombardamente. Plâng şi codrii de dezastrul care este aici.Mi se face inima cât un purice când îmi amintesc de banchetul din clasa a VIII-a, l-am petrecut aici, la Soveja, ce vremuri frumoase…

Între timp însă, tinerii au fugit, deoarece nu mai este nimic de făcut. Aveţi Guvern dle primar, de ani buni ați fi putut face ceva, dacă era interes și respect față de sovejeni. De ce nu aţi accesat fonduri europene, dl primar?? Vă lăudaţi că asfaltaţi drumuri!!

Nu vă este ruşine că în două mandate nu aveți cu ce ieși în fața oamenilor? Ați asfaltat pe câte o singură bandă de mers, unde s-a mai pomenit așa ceva? Nu sunteți în stare să finalizați un drum întreg? Nu vă este rușine să mergeți pe drum și să dați ochii cu oamenii? Pe care parte circulați, pe cea asfaltată sau pe cea cu gropi?

Dle primar, împreună cu CJ-ul vă chinuiţi de ani de zile să asfaltaţi Coaşa, Soveja – Lepşa (14 km de drum), care odinioară găzduia cea mai mare competiţie de raliu în coastă. Oare nu vă este jenă când vă plimbați printre ruinele fostei Staţiuni, oare cum vă simţiţi? Dle primar, nu vă doare deloc că nu aţi mișcat un deget pentru a salva Staţiunea Soveja?

În toți acești ani de când sunteți primar nu aţi reuşit să atrageţi niciun investitor, pentru a repune Soveja pe harta turistică. Nu vă voi întreba de ce v-a chemat DNA-ul acum ceva timp în urmă, nu vreau să mă gândesc la rele. Dar, eu mă gândesc la binele oamenilor din comună care merită alte perspective de modernizare, infrastructură în primul rând!

Domnule primar, vă reamintesc și de parcul în coastă, acolo unde terenul alunecă. An de an vin nişte băieţi, mai chituiesc câte ceva pe acolo, în bătaie de joc. De ce? Când s-a amenajat acest parc pe un terasament alunecos, oare nu s-au făcut studii topo, geo?

Aţi avut noroc de o iarnă uşoară, dar ce vă faceţi dacă la anul o să fugă tot ce înseamnă contrucţie de pe acel loc? Vă atrag atenția că personal o să monitorizez acea megalomanie!

Oare în această comună nu era nevoie de atragerea de investitori, oare nu trebuia să acţionaţi cât mai repede în ce priveşte reabilitarea drumului Soveja – Lepșa, drum de o importanţă majoră, dacă totuşi vă gândeaţi să puneţi Soveja pe harta turismului în Vrancea?

Oare nu trebuia să vă zbateți să aduceți investitori aici? Aveați la îndemână atragerea de fonduri europene, dar nu a fost preocupare și interes! V-ați uitat numai la buzunarul propriu. Aşa se putea genera locuri noi de muncă și surse pentru bugetul local care ar fi permis începerea schimbării la față a comunei.

Câte proiecte aţi depus în cele două mandate de primar, pe ce axe?… Aveţi o strategie de dezvoltare a comunei?… Ce servicii oferiţi bătrânilor pentru a le asigura un trai mai bun?

Dle primar, ce facem cu tinerii care au mai rămas în comună, deoarece sunteţi conştient că şi ei vor pleca dacă nu se schimbă nimic? Cum vreți să îi țineți pe aceşti tineri în localitate?

Înainte de a mai da interviuri la ziarele de partid, domnule primar, gândiți de două ori ceea ce spuneți pentru că noi, generaţia tânără, avem proprietatea cuvintelor și știm că promisiunile trebuie onorate, minciuna nu ne face parte din vocabular. Acel material este o minciună gogonată şi o manipulare de prost gust. Este penibil ca un fost procuror să mintă în halul acesta!

Ionuţ Filimon, preşedinte PNL Soveja

Semnează petiţia on-line: Reabilitarea DN2L care face legătura între Soveja şi Lepşa

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here