Ionuţ Filimon (PNL Soveja): „După ce a cheltuit 27 miliarde de lei pentru alimentarea cu apă a comunei, primarul din Soveja dă populației apă cu mâl”

0
2306

„Astăzi am depus o sesizare la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului  Vrancea, motivul fiind calitatea execrabilă a apei potabile în comuna Soveja.

Este jenant cum o comună de munte, în 2018, suferă de lipsa apei potabile, explicația acestui fapt incredibil fiind nepăsarea faţă de sovejeni. O altă explicație, care nu o exclude pe prima, este aceea că, la Soveja avem cea mai slabă administraţie locală din judeţul Vrancea, record deținut de un primar PSD.

Doresc să informez pe toţi locuitorii comunei Soveja inclusiv pe cei tineri, care au plecat de mult din comună, în speranţa unui trai mai bun, că în anul 2016 primăria a contractat un credit de la CEC Bank, în valoare de 27 miliarde de lei, împrumut acordat pe o perioadă de 15 ani. Acest împrumut a fost luat în vederea reabilitării sistemului de captare cu apă şi extinderea canalizării în comuna Soveja. Au trecut doi ani, parte din lucrări au fost finalizate, dar din păcate sovejenii nici la acest moment nu beneficiază de apă potabilă. La această oră în gospodăriile cetăţenilor apa ajunge cu impurităţi şi plină de mâl. Oamenii sunt revoltaţi deoarece nu pot folosi apa nici măcar la spălatul rufelor, singura utilizare fiind udatul grădinilor.

Specialiștii spun că, în urma inundaţiilor, apa care ajunge în gospodăriile sovejenilor poate produce chiar o epidemie în masă. Acest fapt m-a determinat să alertez instituţiile abilitate şi consider că este un atentat la sănătatea oamenilor.

Cer public primarului Ciolan să spună ce a făcut cu cei 27 miliarde de lei, deoarece lucrări la staţia de captare a apei nu s-au făcut, sistemul de filtrare a apei și staţia de clorinare nu funcţionează, iar bazinele de decantare şi filtrare sunt secate. Nici măcar lucrări de decolmatare a albiei pârâului de unde se captează apa nu au fost făcute, singurul progres care s-a făcut, culmea ironiei, a fost văruirea clădirii staţiei de captare şi vopsirea pompelor.

Împrumutul a fost acordat şi pentru extinderea canalizării, o parte din aceasta fiind nefuncţională, deși s-au plătit o căruță de bani.

Domnule primar Ciolan, aveţi un salariu uriaș de 7.300 lei pe care sovejenii îi plătesc din buzunarul lor, bani pe care nu îi meritați. Când mergeţi prin comună şi treceţi pe lângă bătrânii care au o pensie de 600 de lei, ce le spuneţi când vă întreabă de ce nu au apă? Vă cer public să justificaţi fiecare leuţ din acest credit contractat la CEC Bank, vă cer public să explicaţi ce se întâmplă cu alimentarea cu apă în comuna Soveja. Câţi bani s-au cheltuit pentru reabilitarea staţiei de captare cu apă? Cu siguranţă nu aveţi răspunsuri, o să daţi vina pe constructori, pe faptul că încă nu s-au finalizat lucrările sau că nu v-au ajuns banii.

Cum puteţi să vă uitaţi în ochii populației din comună când dvs. ca ordonator de credite aţi îndatorat primăria Soveja pe o perioadă de 13 ani??? Toți acești bani, 27 miliarde de lei, sovejenii trebuie să-i restituie către CEC Bank, plătind taxe și impozite din buzunarul lor, fără să se aleagă cu nimic de pe urma acestui împrumut.”

Ionuţ Filimon, preşedinte PNL Soveja

 

 

Zona în care se face captarea cu apă pentru sovejeni. Pârâul nu a fost niciodată decolmatat, aici este sursa de mâl din apa localnicilor.

 

Staţia de filtrare a apei, care nu funcţioneză.

 

Bazinele de filtrare şi decantare a apei, nefuncţionale.

Staţia de clorinare, nefuncţională.

 

Sistemul de canalizare, nefuncţionabil. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here