Ionuț Filimon (PNL Soveja) ”Este absurd cum în anul 2019 o comunitate suferă de lipsa apei”

0
689

 

Foto: Ionuț Filimon

 

Soveja, săraca localitate bogată!

Soveja, comuna cu cel mai mare potențial din Vrancea, la acest moment suferă de lipsa apei, deși în anul 2016 Primăria a contractat un credit în valoare de 27 miliarde de lei în vederea finalizării unor lucrări care includ și captarea cu apă.

Este de notorietate faptul că de ani buni sovejenii se confruntă cu lipsa apei, o problemă stringentă care pune conducerea Primăriei într-o lumină proastă. Anul trecut am făcut publice cheltuielile nesăbuite pe care Primăria le-a efectuat, în același timp notificând și Direcția de Sănătate Publică Vrancea pentru a răspunde oficial despre calitatea apei din Soveja. În cele din urmă am primit răspunsul, apa nu este potabilă. Specialiștii spun că apa care ajunge în gospodăriile sovejenilor poate produce chiar o epidemie în masă.

Acest fapt m-a determinat să alertez instituţiile abilitate şi consider că este un atentat la sănătatea oamenilor. Tot anul trecut am făcut demersuri pentru a grăbi montarea filtrelor de apă pentru care Primăria a cheltuit sute de mii de euro, în cele din urmă ele fiind aduse.

Din păcate, nici până acum nu au fost puse în funcțiune și iată că s-au scurs trei ani de zile de când se întârzie cu acest proiect, captarea cu apă, deși banii au fost cheltuiți, iar primarul și acoliții săi dau din umeri, că se lucreză. Este absurd cum în anul 2019 o comunitate suferă de lipsa apei, dar în același timp revoltător cum s-a cheltuit peste jumătate de milion de euro, iar unul dintre obiectivele principale, de interes local, nu a reușit să fie finalizat.

Consider o lipsă de respect față de cetățean și, binențeles, un afront adus unei comunități deja dusă în pragul disperării.
Ne mai întrebăm de ce ne pleacă tinerii? De ce Soveja a ajuns o comună îmbătrânită și fără perspectivă? De ce ne ocolesc investitorii și de ce nu sunt locuri de muncă?

Dragi sovejeni, de ani buni, mai presus de nevoile vostre au fost puse nevoile unor oameni care și-au dorit să fie stăpâni, nu buni conducători sau manageri, de ani buni nevoile unora care au vrut să se îmbogățească peste noapte au fost prioritare pentru actuala administrație, de ani buni clanurile cu gulere albe care conduc județul au pus stăpânire pe Soveja, storcând bugetul Primăriei după bunul plac, de ani buni se promite că se va face drumul Soveja – Lepșa, că se va reface stațiunea, iar Soveja va redeveni ce a fost, Perla Turismului Vrâncean.

Dragi sovejeni, de ani buni s-au perindat tot felul de povestitori la cârma comunei și au reușit în cele din urmă să ne amăgească că vor pune pe primul loc nevoile sovejenilor.
Cer public primarului Ciolan să spună ce a făcut cu suma de 27 miliarde de lei deoarece lucrări la staţia de captare a apei nu s-au făcut, sistemul de filtrare a apei și staţia de clorinare nu funcţionează, iar bazinele de decantare sunt secate. Nici măcar lucrări de decolmatare a albiei pârâului de unde se captează apa nu au fost făcute, singurul progres care s-a făcut, culmea ironiei, a fost văruirea clădirii staţiei de captare şi vopsirea pompelor.

 

 Ionuţ Filimon, preşedinte PNL Soveja

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here