Ionuț Filimon (PNL Soveja): ”Prin toate acțiunile dumneavoastră ați adus Soveja la stadiul de moarte clinică”

0
1264

 


Foto: Ionuț Filimon 

     Dacă până acum am vorbit despre lipsa apei în Soveja, iată că nici la capitolul infrastructură nu excelează. Cea de a II-a etapă de asfaltare, 4 km de drumuri comunale, a fost făcută în bătaie de joc. Conform proiectului, se pare că nu au fost respectate cotele de către constructor, care ar fi motivele? Noi le știm, dar cu siguranță vor fi instituții abilitate care vor decide acest aspect.

Lățimea drumului ar fi trebuit să fie de 4,20 m conform proiectului, din păcate acest asfalt a intrat la apă și a ajuns la o lățime de 2,80 m. Două etape din procesul de turnare a covorului asfaltic lipsesc, adică la câțiva kilometri e vorba de câteva zeci de mii de euro care s-au evaporat. Din nefericire, în urma lucrărilor care au mers pe repede înainte, o parte din gurile de canalizare au fost și ele acoperite.

Nu mai vorbim de hidranți, conform planului, Soveja ar fi trebuit sa aibe 16 hidranți pe raza comunei. Din păcate, aceștia lipsesc cu desăvârșire. Cred că ar fi bine de amintit faptul că în urmă cu ani de zile, Soveja a căzut pradă unui incendiu, atunci a fost la un pas ca întreaga comună să fie mistuită de flăcări.

În această vară o locuință a luat foc, lipsa hidranților a făcut ca flăcările să distrugă întreaga gospodărie.

De ceva vreme, viceprimarul comunei Soveja susține că ne-am pus să facem tot felul de reclamații…

Da, domnule viceprimar, din păcate limita bunului simț a dumneavoastră a depășit orice grad, iar limbajul suburban la adresa mea și a colegilor mei este de nedescris. Sunteți al doilea om ca exponent administrativ în comună și la al 3-lea mandat de viceprimar, ar fi trebuit sa fiți mai aplecat în ceea ce privește calitatea vieții, ar fi trebuit să vă intereseaze mai mult lucrările care au fost executate, deoarece acestea au fost prost efectuate.

Acum observ motivul pentru care nu mai sunteți în cărți pentru viitoarea legislatură, până și colegii dumneavoastră de partid s-au lămurit de aptitudinele și de felul cum vă vorbiți semenii. Nu este frumos și încă mai am puterea să cred că sunteți un om de bună-credință.

Vă asigur că toate aceste lucrări care au fost executate pe mandatele anterioare și au făcut o gaură în bugetul local de aproximativ 800 mii euro, și aici mă refer la datoria publică a comunei Soveja până în 2031, vor fi verificate.

 Domnilor consilieri, nu vă jucați cu banul public deoarece ați adus Soveja în colaps, nu de azi, de ieri, ci de ani buni, umiliți întreaga comunitate doar pentru a face jocurile unor băieți care au preferat să se aboneze la banul public. Nu vă condamn, cu siguranță altcineva v-a dictat cum să votați în consiliul local, dar vă reamintesc că primarul se subordonează Consiliului Local, iar puterea este la dumneavoastră, nicidecum la primar. Cu siguranță domnul primar va răspunde cum a reușit să semneze un contract de asistență juridică pe suma de 1 miliard de lei vechi, vă asigur că îi va plăti din banii proprii și personali, exact cum a spus și avocata dânsului, care în cele din urmă s-a convins că este neserios. Nu o să continui acest subiect deoarece este jenant.

     În al 12-lea ceas, rog să vă aplecați mai mult asupra nevoilor sovejenilor,accesați fonduri europene și să deschideți administrația către cetățeni deoarece ei v-au ales pentru a-i reprezenta, nicidecum pentru a le face jocul unor firme de casă ale PSD-ului, care de ani buni mulg bugetul primăriei. Ei vor pleca, dar dumneavoastră, domnilor consilieri, veți rămâne, și cu siguranță copii și nepoții vă vor întreba de ce Soveja a ajuns o ruină.

 Este rușinos cum o comună cu un potențial imens a ajuns bătaia de joc a unor oameni care s-au crezut pe propria moșie, dacă ar fi fost o administrație de bun simț s-ar fi făcut demersuri pentru a fi liantul dintre SIND România și Consiliul Județean, pentru reabilitarea stațiunii, s-ar fi făcut demersuri pentru urgentarea refacerii DN2L Soveja -Lepșa, dar din păcate nu s-a făcut nimic.

Dimpotrivă, s-a îngrădit accesul investitorilor și o știți prea bine, au fost persoane care au vrut să investească, în același timp asigurând și câteva locuri de muncă, dar au fost  plimbați și amânați până ce oamenii au renunțat.

Aceasta este realitatea din Soveja, domnilor aleși locali, acum poate că și dumneavoastră vă întrebați de ce ne pleacă tinerii, de ce nu mai merge nimic aici, de ce este îmbătrânită comuna, pentru că prin toate acțiunile dumneavoastră ați adus Soveja la stadiul de „moarte clinică”.

Gândiți-vă că sunteți singura comună din România care a făcut un parc în pantă, este jenant să ieși pe un post național de televiziune și să te lauzi că ai făcut un parc în pantă, au mai fost cazuri de localități care au făcut teren de fotbal în pantă, exact ca în întâmplările  cu „Dorel”.

 

Ionuț Filimon, președinte PNL Soveja

 

Galerie foto:

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here