Ionuț Filimon (PNL Soveja): ”Soveja, ciolaniada anului 2019, din Perla Vrancei a ajuns perla ruinelor…”

0
573

Foto: Ionuț Filimon 

       Așa cum am promis, vă voi informa regulat despre jaful și bătaia de joc de care are parte Soveja și dumneavoastră, de ani buni, sub dinastia CIOLAN. Astăzi vă voi relata cel mai mare jaf din istoria recentă a României: Programul Național de Dezvoltare Locală  (PNDL), inventat de PSD și finanțat cu 10 miliarde de euro din bugetul României și care ar fi trebuit să contribuie și la dezvoltarea Sovejei.

Ați constatat și dumneavoastră faptul că, la Soveja, lucrările de asfaltare sunt de foarte proastă calitate și nu au fost respectate normele tehnice de turnare a asfaltului. Totul pentru ca banii de materiale să rămână în buzunarul constructorilor. După cum vedeți și în imagine, aceste drumuri cedează sub greutatea camioanelor de mare tonaj.

 

 

Așa cum era de aștepat și în Soveja, banii au ajuns în conturile firmei de casă a PSD-ului. Această firmă a făcut lucrări de mântuială, a încasat finanțările oferite comunității locale de la Guvern și au lăsat în urmă obiective care s-au distrus într-un timp foarte scurt, fără a oferi nicio garanție. Așa a intrat Ciolan în paradisul primarilor descurcăreți și al afaceriștilor conectați politic.

Cum ar fi trebuit să fie executate lucrările de asfaltare, aveți detaliat în fotografia de mai jos precum și prețurile practicate.

  • 20 cm STRAT BALAST ( 8.600 euro/km)
  • 15 cm STRAT PIATRĂ SPARTĂ (12.000 euro/km)
  • 6 cm STRAT ASFALT DE BAZĂ (30.000 euro/km)
  • 4 cm STRAT ASFALT DE UZURĂ (21.000 euro/km)

Dacă toate etapele tehnice ar fi fost respectate întocmai, cu siguranță lucrările de asfaltare ar fi avut o garanție de cel puțin 20 de ani, iar drumurile nu ar fi cedat atât de ușor.

Acest program, cu care PSD se laudă, i-a făcut pe primari să abandoneze absorbția de fonduri europene pentru a se concentra pe banii mult mai ușor de accesat ai Guvernului. Fără birocrație, fără condiții stricte și mai ales fără controale, adică liber la furat.  Dragi sovejeni, lucrările de îndiguire pe Dragomira, captarea cu apă, sistemul de canalizare, asfaltare și tot ce înseamnă lucrare la nivelul comunei Soveja, care au fost efectuate în ultimii ani, au fost realizate defectuos și de proastă calitate, deși ele au fost plătite ca fiind de calitate bună, cu sume considerabile.

Ciolaniada continua, vă rog să nu vă lasați păcăliți de ”covorașul de asfalt” și trotuarele pe care Ciolan o să se bată cu pumnul în piept că l-ar fi făcut pentru dumneavoastră, acum după aproape două mandate.

Vă amintesc că deși au fost plătiți peste 500 mii euro, sovejenii  nu benefeciază nici în ziua de azi de apă potabilă. Este umilitor cum un primar de două mandate, în anul 2019 , nu a reușit să aducă apă potabilă în casele oamenilor. Dragi sovejeni, comuna noastră nu a accesat nici un proiect european, și știți de ce ? Banii europeni  nu se pot fura!

În încheiere, dle primar Ciolan, actualmente pensionar, cred cu tărie că situația este mult prea complicată pentru dumneavoastră, și vă sfătuiesc, ca pe viitor să încetați cu amenințările de tip bolșevic la adresa sovejenilor cu care vorbesc și care îmi împărtășesc nemulțumirile față de administrația dumneavoastră! Este pentru a nu știu câta oară când vă atrag atenția, pe subiectul acesta, în mod public.

Știm cu toții că în administrația locală nu mai aveți ce căuta, chiar dacă plângeți  după funcții. În ce privește persoanele cărora le-ați sugerat să iasă din primărie pe motiv că au votal PNL-ul la alegerile europarlamentare,vă spun clar și răspicat !! Duceți-vă acasă! Primăria este a tuturor sovejenilor, a oamenilor cărora, cu un tupeu fantastic, le-ați înșelat așteptările!!

Ionuț FILIMON

Președinte PNL Soveja

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here