Ionuț FILIMON (PNL Soveja): Zero investiții, zero bani europeni la Soveja și multe minciuni!

0
768

Foto: Ionuț FILIMON

 

Domnule primar al comunei Soveja,

O să vă răspund la neadevărurile scrise pe rețelele de socializare deși nu sunt obligat să fac acest lucru.

În același timp consider că în fapt răspundeți provocării mele, de a discuta despre Soveja, administrația locală și despre atragerea banilor europeni, însă neavând cu ce să vă lăudați în realitate, îmi aduceți acuzații care nu sunt adevărate pe care le preluați datorită spaimei că veți pierde alegerile viitoare!

Nu vă mai luați după unii sau alții și haideți să discutăm deschis în fața sovejenilor, de ce nu, chiar într-o adunare publică despre necesitățile, dorințele, speranțele acestora!

Dle Ciolan, vorbiți ”frumos”,aparent  foarte detaliat despre accesarea de fonduri europene, amintiți de o bază sportivă, care însă, vai, este un amărât de teren cu grupuri sanitare insalubre și aflat într-o stare jalnică după cum văd toți sovejenii.

Vorbiți despre pietruiri de drumuri pe fonduri europene, mai amintiți de ”modernizare stațiune turistică comuna Soveja”, în care sunt cuprinși 8 km de drum. Dle Ciolan, vă întreb, așa pentru un prieten, care ar fi etapele de asfaltare? În ce măsură asfaltarea a fost făcută conform normelor și de ce în unele locuri asfaltul s-a crăpat??

Legat de parcul de distracții situat între cele două sate, din descrierea dumneavoastră acel loc ar rivaliza cu Disneyland. Spuneți că, anual, locația este vizitată de către zeci de mii de turiști, din țară și de peste hotare!!!! Dle primar, sovejenii văd cum au fost executate lucrările la acel parc, cred că ar fi mai indicat să vă uitați mai bine la calitatea acestor lucrări. Practic acest parc seamănă mai mult cu un sit arheologic decât cu un parc de distracții!!!

Vorbiți și de un buldoexcavator, care a fost achiziționat prin GAL Valea Trotușului, deci vorbim despre un proiect la care primăria nu a scris nici măcar o virgulă și nu ar fi trebuit să și-l asume!

Avem trotuare, în curs de execuție, totul e bine și frumos, dar neterminat și cu o mare incertitudine în privința finalizării. Vorbiți despre ”extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă, etapa a II-a”, lucrare pentru care primăria Soveja a făcut un împrumut la CEC Bank de peste 500 mii euro, totul fiind frumos pe hârtie, dar realitatea este dură: nici la această oră, proiectul nu este finalizat, sovejenii au aceeași problemă, nu au apă la robinet, iar atunci când este NU este potabilă!

Știu că nu doriți să stam de vorbă alături de consilierii locali, pentru că ei reprezință decizia în actul administrativ. Dar dacă tot ați răspuns provocării mele, public vă anunț că personal mă voi adresa Oficiului European de Luptă Antifraudă, să investigheze lucrările care s-au făcut în Soveja cu bani europeni. Să se verifice dacă au fost respectate toate etapele tehnice ale lucrărilor, dacă au fost respectate cantitatea și calitatea materialelor folosite la aceste obiective, dacă constructorul a dat termene de garanție conforme, sau nici măcar 2 ani ca la electrocasnice și multe alte aspecte care privesc astfel de proiecte și pe care dumneavoastră nu le-ați făcut în realitate.

A… spuneți sovejenilor cine a semnat recepția lucrărilor, că nu sunteți dumneavoastră persoana! Vă temeți de ceva?

Pentru a pune punct la capitolul ”Bani Europeni”, dle primar, dacă tot vă lăudați cu proiecte europene, oare de ce calitatea vieții în Soveja este sub orice nivel? Banii europeni trebuie folosiți pentru îmbunătățirea calității vieții în comună, pentru a crea locuri de muncă și să ofere un viitor comunității. Dle Ciolan, situația este penibilă chiar și pentru unii consilieri locali din partidul dumneavoastră dar și pentru consilierul dvs. personal, plătit din banii sovejenilor!

Dle primar, noi suntem echipa Partidului Național Liberal din Soveja, adică oamenii din opoziție, cei care își fac datoria față de comunitate și vă critică pentru că sunteți un foarte slab administrator al banului public. Eu, Ionuț FILIMON, în calitate de președinte al PNL Soveja, îmi asum în totalitate criticile aduse dumneavoastră,m iar toate acțiunile noastre vor avea drept scop alegerea unui primar mai bun pentru Soveja!

În acest scop vă întreb:

  • Câte investiții ați atras în Soveja, cu scopul de a crea locuri de muncă pentru tineri și a le da acestora posibilitatea să se întorcă în Soveja?
  • Câte investiții din bani europeni ați făcut pentru a genera venituri la bugetul local?
  • Care a fost soluția dvs în vederea revitalizării turismului în Soveja?

Dle Ciolan, vă spun eu ceea ce sovejenii văd: zero investiții, zero bani europeni în ce privește înbunătățirea calității vieții în Soveja precum și zero investiții care să genereze venituri și locuri de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here