Lovitură grea pentru Tăriceanu. Bogdan Olteanu l-a TURNAT la DNA

0
453

olteanu-610x300

Postul Romania TV anunta ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost turnat in fata procurorilor anticoruptie chiar de catre Bogdan Olteanu. Fostul presedinte al Camerei Deputatilor a recunoscut ca a intervenit la prim-ministrul de la acea vreme pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii. Totul, la comanda lui Sorin Ovidiu Vintu care ar fi dat un milion de euro mita, potrivit aktual24.ro  .

Bogdan Olteanu le-a povestit anchetatorilor cum s-a vazut cu SOV in Delta si au stabilit acolo detaliile despre numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei. De asemenea, Olteanu a mers si a avut o discutie chiar la Guvern cu Calin Popescu Tariceanu si i-a spus acestuia ca el ar vrea ca Liviu Mihaiu sa ajunga guvernator al Deltei, lucru care s-a si intamplat.

Citeşte- VRANCEA: Toma pierde teren în PNL. Votul împotriva lui Filimon împarte PNL Vrancea în două tabere

 

Practic, Olteanu recunoaste traficul de influenta, chiar daca spune ca nu a primit niciun ban, transmite Romania TV.

Citeste si: Inalta Curte: Numirea unor persoane in functii publice in schimbul unor bani reprezinta un fenomen de o gravitate extrema

12006787_724654827677864_612930659_o-1024x168

„Numirea persoanelor in diferite functii publice de catre politicieni in schimbul platii unor sume de bani reprezinta un fenomen de o gravitate extrema pentru societatea romaneasca, avand in vedere ca este de natura sa duca la perpetuarea si multiplicarea coruptiei. Functionarii numiti in acest mod sunt stimulati sa savarseasca, la randul lor, infractiuni pentru a recupera sumele avansate, cu consecinta fraudarii exponentiale a resurselor care ar trebui sa contribuie la dezvoltarea societatii. Acest fenomen, care apare relativ frecvent in practica organelor judiciare, impune un raspuns ferm al autoritatilor, avand in vedere ca lasarea in libertate a inculpatilor acuzati de fapte de o asemenea gravitate poate crea in randul cetatenilor un sentiment de neincredere si temerea ca asemenea fapte se vor perpetua”, declara magistratul in motivarea deciziei prin care a decis arest la domiciliu pentru Bogdan Olteanu.

 

„Martorul Mihaiu Liviu a aratat ca a fost intrebat de Vintu daca vrea sa ocupe postul de guvernator al Deltei Dunarii. Intrucat Mihaiu Liviu a fost de acord, Vintu i-a spus ca va aranja acest lucru. Ulterior, Mihaiu Liviu a fost chemat la Guvern, unde premierul Tariceanu i-a spus ca va fi numit guvernator. Martorul a precizat ca – ‘Vintu discutase cu factorul politic numirea mea, dar atunci nu mi-am dat seama ce implica acest lucru’. Ulterior, Mihaiu Liviu a aflat ca Vintu a dat bani pentru aceasta numire”, se arata in motivarea deciziei prin care judecatorii au decis ca Bogdan Olteanu sa stea in arest la domiciliu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here