Trump a anunțat că retrage SUA din acordul nuclear iranian

0
750

Președintele Donald Trump a anunțat marți că va retrage SUA din acordul nuclear cu Iranul. Acesta a spus că va semna un memorandum care va restabili sancțiunile pentru Iran. ”Voi institui cele mai profunde sancțiuni economice”.
Decizia este de natură să ridice riscul de conflict în Orientul Mijlociu, să deranjeze aliații europeni ai Americii și să întrerupă aprovizionarea cu petrol la nivel mondial.
„Anunț astăzi că Statele Unite se vor retrage din acordul nuclear cu Iranul”, a spus Trump la Casa Albă.
„În câteva momente, voi semna un memorandum prezidențial pentru a începe restabilirea sancțiunilor nucleare din SUA asupra regimului iranian. Vom institui cel mai înalt nivel de sancțiuni economice”, a adăugat acesta.

”Decizia de astăzi transmite un mesaj esenţial: Statele Unite nu mai lansează ameninţări fără conţinut. Când fac promisiuni, le respect. Retragerea din acest Acord va face America mult mai sigură”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

Trump rupe astfel o realizare în politica externă a predecesorului său Barack Obama, izolează Statele Unite de aliaţii lor şi le plasează într-un dezacord şi mai puternic cu adversarii lor în dosarul iranian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here