Vrancea: Ionuţ Filimon (PNL Soveja) „Asistăm la un dezastru ecologic acolo, care pune în pericol sănătatea sovejenilor, dar și mediul înconjurător”

0
1810

Autorităţie locale din comuna Soveja, judeţul Vrancea, sunt complice la dezastrul ecologic din localitate. După ce a sesizat Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, cu privire la calitatea execrabilă a apei potabile în comuna, preşedintele PNL Soveja, Ionuţ Filimon, a sesizat şi Garda de Mediu, Comisariatul Judeţean Vrancea, cu privire la amplasamentul pe care Primăria Soveja depozitează gunoiul menajer.

Astăzi am sesizat Garda de Mediu, cu privire la amplasamentul pe care Primăria Soveja depozitează gunoiul menajer, dacă este sau nu legal. Doresc să menţionez faptul că deșeurile rezultate din gospodăriile localnicilor din comuna Soveja, jud. Vrancea, sunt aruncate în zona “Chilug”, mai precis între pârâul Chiua şi pârâul Chilug, după cum pot demonstra fotografiile realizate la fața locului. Menționez că sovejenii plătesc o taxă de salubritate pentru ca gunoiul să li se ridice de la poartă şi să fie transportat în locuri special amenajate, din păcate gunoiul ajunge în locuri ferite de ochii localnicilor. Se pare că autoritățile locale din Soveja, în speță primarul Costică Ciolan, nu sunt străine de această situație, în zona ”Chilug” fiind de fapt amenajată o aşa zisă groapă de gunoi care, după ce se umple, este acoperită cu pământ. Asistăm la un dezastru ecologic acolo, care pune în pericol sănătatea oamenilor, dar și mediul înconjurător„, a declarat Ionuţ Filimon.  

Conform ultimelor estimări, în ultimul an, cantitatea de deşeuri aruncate ilegal s-a dublat. Avem gunoaie peste tot: în munţi, pe plaje, în râuri şi lacuri, în parcuri și în pădurile virgineAutorităţile dau vina pe oameni, oamenii şi organizaţiile civice, pe autorităţi, şi toată lumea ascunde gunoiul sub preş. În toate colţurile ţării, indivizi necunoscuţi, firme de salubritate şi chiar autorităţi publice aleg să îngroape gunoiul, în loc să îl transporte la groapa de gunoi. Astfel, impactul asupra mediului e devastator: pânza freatică e contaminată ireversibil, solul e compromis, iar toată otrava ajunge, într-un final, în organismul locuitorilor din împrejurimi.

Citeşte: Ionuţ Filimon (PNL Soveja): „După ce a cheltuit 27 miliarde de lei pentru alimentarea cu apă a comunei, primarul din Soveja dă populației apă cu mâl”

   „La primărie există o autospecială de colectat gunoiul, care momentan din câte ştiu nu funcţionează.  Cel mai grav lucru este faptul că sovejenii plătesc taxa de salubritate la începutul anului, iar sub strica supraveghere a primarului PSD, Ciolan Costică, gunoiul din gospodăriile localnicilor ajunge pe versanţii din împrejurimi. În acea zonă sunt mai multe gropi de gunoi, însă acelea sunt deja astupate, fapt ce ne demonstrează că astfel de practici au fost puse în aplicare de mai mult timp. Am făcut ceea ce trebuia făcut de mai mult timp, cred că este singura soluţie care ne-a mai rămas, sa sesizăm instituţiile abilitate cu privire la derapajele unor oameni care în loc să administreze o comună, ajung să o distrugă”, a adăugat, Ionuţ Filimon.


 

 

Mădălin B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here