Vrancea: Primarul comunei Soveja reclamat la DNA pentru deturnare de fonduri și abuz în serviciu

0
936

         

Foto: Costică Ciolan, primar comuna Soveja     

  Este oficial, potrivit  emigrantul.it  primarul comunei Soveja, Costică Ciolan, a fost reclamat la DNA pentru deturnare de fonduri și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Potrivit informațiilor, cinci plângeri penale au fost formulate împotriva edilului, fiind înregistrate cu nr 18210 /2018, mai precis în data de 13.11.2018.

Pe surse, plângerile formulate au fost trimise către Direcția Națională Anticorupție București, care apoi a fost transmise spre soluționare Serviciului Teritorial DNA Galați.

Motivul acestor plângeri se datorează faptului că primarul a decis de unul singur semnarea unui contract de asistență juridică în urma căruia a îndatorat bugetul local cu suma totala de 116.000 lei, la care se adaugă cheltuielile de executare silită și dobânzile aferente. Practic, pe combinație, așa cum funcționează multe în țară.

Iată răspunsul primit de la DNA București. 

Potrivit verificărilor, se pare că protagonistii plângerilor penale sunt chiar consilierii liberali.

Contactat telefonic, președintele PNL Soveja, Ionuț Filimon, a afirmat că primarul Ciolan trebuie să răspundă pentru faptele sale.


           Foto: Ionuț Filimon, președinte PNL Soveja 

 

Știu despre această situație, consilierii liberali se delimitează de orice acțiune a primarului PSD Costică Ciolan, mai ales că a dus comuna Soveja în colaps. Este deprimant ce se întâmplă acolo, consilierii locali nu au avut acces la nicio informație cu privire la acel contract. Cred că primarul Ciolan ar trebui să dea niște răspunsuri, iar dacă până acum nu l-a tras nimeni de mânecă, cred că acum a venit momentul. Bani cheltuiți aiurea, lucrări de mântuială și firme abonate la banul public. Acest lucru a dus la sărăcirea bugetului primăriei dar și lipsa viziunii în atragerea de fonduri europene, fac din Soveja cea mai văduvită comună din județ. Acesta este rezultatul administrației Ciolan, o comună îmbătrânită și fără oportunități”, a declarat Ionuț Filimon, președintele PNL Soveja.

 

Într-o discuție cu unul dintre consilieri, chiar din partidul aflat la conducerea comunei, acesta spunea clar și răspicat: „Da’ noi facem ce zice domn primar că el știe. Noi doar ridicăm mâna”.  Cam așa stau lucrurile și din această cauză s-a ajuns la această situație. Consilierii sunt doar niște păpuși manevrate de primar.

O bună parte din localnici sunt nemulțumiți de atitudinea primarului, dacă nu ești cu el, ești împotriva lui: ”A instaurat teroare, dacă i se pare ceva, imediat te cheamă la el, nu ai voie să zici nimic… Nu a făcut nimic în comună, dacă te duci la primărie și ai nevoie de ceva, spune … să te rezolve ăla pe care l-ai votat!”, a declarat un localnic. Este lesne de înțeles cum acest edil își tratează alegătorii.

Transparența deciziilor în primăria Soveja nu există, ba mai mult, dacă se poate ședințele ordinare ale consiliului local să fie făcute cât mai rapid și fără invitați, lucru care depășește orice limită.

Primarul Ciolan se crede stăpân pe primărie, am participat la două ședințe ordinare a consiliului local și am fost la un pas să fiu dat afară din sală, pe motiv că nu l-am anunțat. Cred că acest personaj învechit care are tentacole ancorate în epoca comunismului, a uitat că aceste ședințe sunt publice. Este depășit de situație, după ce încasează un salariu frumușel și o pensie nesimțită acesta crede că primăria este pe persoană fizică. Nesimțirea acestuia nu are cote, așa că de acum înainte dacă nimeni nu a avut curajul să-l corecteze la câte mizerii a făcut, de acum înainte și-a găsit nașul”, a mai declarat Filimon.

Potrivit statisticilor, la Soveja este cea mai slabă administrație din județul Vrancea, lucru care a dus la depopularea comunei foarte mult.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here