Ziua Jandarmeriei Române sărbătorită la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău

0
363

Marţi, 3 aprilie, a.c., la sediul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău s-a desfăşurat festivitatea prilejuită de aniversarea  a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, activitate la care au participat, alături de cadrele inspectoratului, reprezentanţii principalelor institutuţii judeţene precum şi veteranii unităţii.

În cadrul evenimentului au fost prezentate mesajele ministrului Afacerilor Interne şi al inspectorului general al Jandarmeriei Române, alocuţiuni ale oficialităţilor prezente, au fost acordate noile grade pentru un  număr de 9 jandarmi avansaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, au fost conferite două distincţii de serviciu  pentru obţinerea de rezultate foarte bune în procesul de formare profesională, activităţi culturale, ştiinţifice şi sportive, au fost înmânate atestatele pentru „Semnul onorific în serviciul patriei”  unui număr de 13 jandarmi,  fiind decernate diplome şi premii câştigătorilor în urma competiţiilor/concursurilor sportive organizate sub egida „Cupa Jandarmeriei Române 2018”.

Un moment aparte al activităţii de astăzi l-a constituit aducerea în faţa audienţei, în premieră, a steagului de prezentare al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, acesta  fiind binecuvântat de către reprezentanţii Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

În finalul festivităţii a fost conferită distincţia „Jandarm de onoare al unităţii”  domnului plutonier adjutant Ursu Dumitru, şeful Postului de Jandarmi Montan Berca, pentru obţinerea de rezultate profesionale deosebite în anul 2017, cele mai elocvente repere fiind constatarea a 4 infracţiuni si a peste 90 de contravenţii silvice, în urma cărora a aplicat amenzi de peste 250000 de lei, dispunând confiscarea a 230 m3 material lemnos si a 12 mijloace de transport.

„Cultul trecutului e cea mai de seamă virtute a unui popor. Acest trecut e al părinţilor, al moşilor şi strămoşilor noştri şi ni se lasă nouă ca o scumpă moştenire, ca şi cel mai preţios tezaur”. ( Petre Gârboviceanu)

În fiecare an, în data de 3 aprilie se sărbătoreşte Ziua Jandarmeriei Române, instituţie specializată a statului de drept care are ca misiune prioritară asigurarea şi restabilirea ordinii publice. Înfiinţată prin ofis domneasc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica,  Jandarmeria Română şi-a asumat şi a câştigat, în timp, un firesc şi binemeritat prestigiu, devenind o instituţie care şi-a asumat cu profesionalist, rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor societăţii româneşti şi a înţeles că este necesar să se facă transferul centrului de greutate în stradă, adică acolo unde se asigură efectiv ordinea şi siguranţa publică. Totodată, modul de executare a misiunilor de menţinere a păcii asumate prin angajamente internaţionale au dus la consolidarea renumelui Jandarmeriei Române în plan internaţional-performanţele fiind direct legate de rezultatele obţinute în Kosovo şi Afganistan, precum şi de onorarea obligaţiilor ce îi revin în calitate de membru al Asociaţiei Poliţiilor şi Jandarmeriilor Europene şi Mediteraneene cu Statut Militar(F.I.E.P.), se arată în comunicatul de presă al Jandarmeriei Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here