Anchete

PSD Buzău își începe campania electorală alături de o firmă controversată din București

Cu imaginea pătată de atâtea personaje politice social-democrate care sunt cercetate de justiție, organizația județeană a PSD urmează modelul colegilor din țară și face pași timizi către viitoarea campanie electorală de anul acesta. Astfel, în intervalul 11 – 21 ianuarie, Organizația Județeană a PSD împreună cu o societate comercială bucureșteană lansează acțiunea de „Consultații Optometrice Gratuite”.

Specialiștii firmei medicale va măsura buzoienilor tensiunea oculară și arterială. Serviciile medicale oftalmologice sunt efectuate de specialiști din București. Ceea ce este cel mai interesant de aflat este faptul că spațiile cabinetelor create ad-hoc se află în incinta sediilor PSD; un cabinet își va desfășura activitatea la sediul județean al PSD Buzău și altul în sediul municipal al PSD Buzău. Mergând mai departe și demarând o anchetă jurnalistică am aflat că societatea implicată în această așa-zisă „acțiune umanitară” are legături puternice cu mai toate filialele PSD din țară; mai mult, firma Lent Optik care își are sediul în Bujoreanca a colaborat anul trecut și cu PNL. Potrivit vremeanoua.ro, organizația județeană a PSD Vaslui în colaborare cu societatea Lent Optik SRL a organizat o astfel de campanie de oferire de consultații oftalmologice gratuite  în intervalul 30.06.2014 – 07.07.2014 tuturor vasluienilor.

CITEȘTE ȘI: Campanie umanitară organizată de femeile pesediste din Râmnic

Potrivit articolului publicat de vremeanoua.ro, „cei care doreau să verifice dacă au probleme cu ochii trebuia doar să se deplaseze la sediul PSD” unde erau așteptați de „specialiști din București”. Tot de la PSD, prin intermediul societății menționate anterior se puteau cumpăra ochelari în două rate. Ca o paranteză, această societate s-a ocupat și de consultații gratuite în beneficiul soției fostului premier, Daciana Sârbu, în timpul campaniei electorale la europarlamentarele din Gorj. Afacerea merge ca pe roate și vasluienii s-au întrebat acum doi ani de ce această șmecherie trebuia făcută tocmai în sediile PSD. Foarte simplu; cei care veneau pentru consultații la sediul PSD, în mare parte bătrâni, trebuia să înmâneze buletinul unui cadru medical. Afacerea pesediștilor a venit mai aproape de granițele județului nostru. Nu mai târziu de anul 2013, baronul PSD vrâncean Marian Oprișan a lansat în Vrancea campania „Din grijă pentru ochii tăi” alături de societatea Lent Optik. Secretarul general al PSD Vrancea de la acea vreme a spus că respectiva campanie a avut un real succes și că electoratul vrâncean s-a pronunțat în favoarea acțiunii. Aceeași campanie umanitară, pardon, electorală a fost făcută și în Bistrița Năsăud, doar că de data aceasta de liberali în parteneriat cu Lent Optik.

Acțiunea bistrițeană s-a intitulat „Din grijă pentru ochii tăi” și a avut loc în perioada 16 – 26 februarie 2015 la sediile PNL din Bistrița, Sîngeorz-Băi și Năsăud. La nici 5 luni de la campania reușită a liberalilor năsăudeni, aceeași strategie a fost aplicată și în Timiș. Potrivit cetățeanul.ro, organizația PNL Timiș, în partneriat cu firma Lent Optik a demarat în Lugoj campania medicală gratuită intitulată , cum altfel, decât „Din grijă pentru ochii tăi”. Și aici, la Lugoj, politicienii locali le-au oferit cetățenilor consultații optometrice și măsurarea tensiunii oculare realizate de specialiști din București cu aparatură de ultimă generație. Conform celor de la Adevărul, în intervalul 13 ianuarie 2014 și 19 ianuarie 2014 gălățenii și-au îngrijit ochii tot într-un sediul de partid aparținând PSD Galați, specialiștii fiind tot „medicii de la București cu aparatură de specialitate” din partea firmei Lent Optik din București. Nu rămâne decât ca buzoienii să se ducă la sediul PSD Buzău să își verifice ochii și eventual votul din primăvară. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *