Editorial

Alimentele ucid

Oricât ne-am dori să ducem o viață cât mai echilibrată și lipsită de tentații culinare, obiceiurile alimentare nesănătoase contribuie încet dar sigur la degradarea completă a organismului. Chiar dacă conștientizăm că tutunul sau consumul excesiv de alcool ucid lent organe interne vitale, alimentele pot fii considera de asemnea dușmani ai sănătății. Zi de zi, cazurile de cancer apărut din senin, ne îngrozesc și ne sperie la gândul că  însăși oamenii care au dus o viață cumpătată pot pica foarte ușor în acest cerc vicios.

Marii producători din alimentație otrăvesc intenționat și conștient produsele finite pentru ca profitul să fie maximizat. Îți ferești copii de mezeluri procesate și de carnea de porc pe principiul că nu este bună pentru organisim din cauza conținutului ridicat de colesterol. Alegi, în subconștient carnea de pui pentru că din popor ai auzit că e mai sănătoasă. Puiul uriaș care se găsește în lanțurile supermarket-urilor este îndopat cu hormoni de creștere și chimicale care îi întăresc sistemul imunitar. Pentru ca puiul de „caserolă” să fie sacrificat după 40 de zile, acesta trebuie ajutat chimic să crească, lucru care nu este valabil și în cazul puiului „de curte”.  Pui pe masa copilului tău piept de pui cumpărat din supermarket gătit simandicos. Carnea aceea este îmbibată cu hormoni estrogenici. Mai exact, acești hormoni estogeni în stare naturală sunt responsabili pentru dezvoltarea caracterelor sexuale și a funcției sexuale feminine (dezvoltarea sânilor și apariția ciclului menstrual). Dacă organismul uman primește un supliment de estrogeni artificiali, întregul corp se modifică mult mai rapid. 
Pe de altă parte, marketingul agresiv din media te îndoctrinează culinar și mai mult. Te obligă să cumperi pește. Peștii mari (tonul, codul, etc) rețin metalele grele (plumb, cadmiu, mercur) provenite de la poluare, iar acestea, odată ajunse în stomac, se răspândesc rapid în ficat, rinichi, oase și creier, ducând inevitabil la cancer. Peștii proveniți din crescătorii sunt adevărate bombe chimice. Dacă vorbim despre pangasius, aceste este considerat o adevărată otravă pentru că trăiește și se înmulțește, de regulă, în râurile vietnameze extrem de poluate.  Astfel, pe lângă faptul că pangasius trăiește într-un mediu poluat, peștii sunt ulterior injectați cu hormoni proveniți din urină deshidratată pentru ca acesta să crească mai rapid.
Este vară. Temperatura este toropitoare. Te gândești să dai buzna la cel mai apropiat chioșc de stradă pentru a-ți cumpăra o doză rece de Pepsi.  PepsiCo, compania producătoare, a fost zguduită în 2012 de un imens scandal la nivel mondial. Pepsi a încheiat un contract de perteneriat cu Senomux, o companie care folosește celule de la fetuși avortați pentru a obține noi arome artificiale, precum Lemon-ul.
Dacă vrei să eviți toate aceste pericole te gândești, probabil, să treci la regimul vegetarian. Nu ai rezolvat nimic. Pe lângă organismele modificate genetic, vegetalele din comerț sunt pline de pesticide și de îngrășăminte chimice. Dacă vezi în supermarket o roșie mare, tare și aparent sănătoasă, să nu o cumperi! Sigur este plină de agenți chimici de creștere.
Privim neputincioși la efectele distructive ale globalizării. Cei care produc mâncarea ne otrăvesc cu bună știință. Fiecare îmbucătură reprezintă un pas mare către momentul critic în care organismul va ceda. Noi, oamenii de rând, suntem priviți drept cobai, iar studiile alimentare care se fac pe organismul nostru, fără știrea noastră, nu pot fii denumite crime, ci genocid.
Televizorul, implicit manipularea mass-mediei a reușit să ne distragă atenția de la planul lor. Ne amețesc rațiunea cu cazurile celor care pornesc războaie, însă în pauza de publicitate ne afișează imagini cu cremvurști. Te obligă să vizionezi meciurile la TV, nicidecum să practici fotbalul. Îți oferă reclame diverse, la alimente și la farmacii în mod deosebit. Din păcate acest flagel distructiv nu are nicio finalitate pentru masă, ci doar pentru cei care conduc masele de oameni.

VIDEO:PEȘTII OTRĂVIȚI

VIDEO:10 ALIMENTE OTRĂVITE

VIDEO:CUM SE PRODUC CRENVURȘTII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *