Editorial

Cum i-a pus în pericol pe locuitorii comunei Grebănu o angajată a primăriei după o acțiune electorală

Odată cu înaintarea lucrărilor de modernizare în comuna Grebănu, cârcotașii încep să își arate colțurile pe la colțuri, ori pe internet.

Vizat de criticile adversarilor politici este edilul localității, Stanciu Gheorghe care, după ce a reușit înființarea unui nou consiliu local, a început o serie de lucrări necesare dezvoltării comunității.
Însă, o situație confuză a fost declanșată de o angajată a primăriei, depistată pozitiv la testul de COVID-19. Vorbim despre Nicoleta Cimpoeșu, angajată la primăria Grebănu, persoană despre care se presupune că a adus virusul SARS CoV-2 în clădirea primăriei.
Cum s-a întâmplat
Nicoleta, spun sursele noastre, s-ar fi aflat la o petrecere cu câțiva prieteni, motiv pentru care, profitând de context, a îmbinat utilul cu plăcutul: se distra la petrecere dar făcea și campanie electorală împotriva primarului Stanciu. Persoana în cauză este simpatizantă PNL și, implicit, îl susține pe candidatul liberal la funcția de primar la Grebănu, făcându-i anticampanie, cu orice ocazie, actualului primar de la Grebănu.

Angajat sau candidat?
Nicoleta Cimpoeșu este angajată la primăria Grebănu, însă, între timp, a devenit și adversara primarului Stanciu. Doamna urmează să candideze din partea liberalilor la primărie, însă, a uitat că ne aflăm în plină pandemie și participă la diferite petreceri, unele care ar și încălca legea, unde încearcă să atragă simpatizanți.
Concret, o angajată a primăriei Grebănu a început campania electorală, în plină pandemie și participă la petreceri unde caută cu orice preț să își facă cunoscută prezența pe lista de vot. Ceea ce nu știe însă doamna Cimpoeșu este că în aceste vremuri critice nu este moral să profite de context și să facă campanie politică, în timp ce alții muncesc și pun lucrurile în mișcare și, mai mult, să pună în pericol sănătatea colegilor de serviciu, prezentându-se la muncă, după ce s-a aflat în mijlocul unei mulțimi.

Ce ar face un liberal cu moralitate într-o asemenea situație
În primul rând nu s-ar fi expus unui pericol, doar de dragul campaniei electorale. În cel de-al doilea rând, nu le-ar fi pus în pericol sănătatea colegilor de muncă, prezentându-se la serviciu infectată. În cel de-al treilea rând și-ar fi dat imediat demisia din funcția pe care o ocupă la primărie, însă cea de-a treia variantă se atribuie oamenilor cu moralitate și simț de răspundere civic.
Prin simplul fapt că doamna Nicoleta Cimpoeșu nu își va da demisia arată, încă o dată, că PNL este capabil de orice manevră politică și socială care să le confere acestora un capital de simpatie electorală. Astfel, candidatul PNL arată doar dispreț față de colegii de muncă și nu în ultimul rând față de cetățenii care, la finalul lunii august, le va bate la ușă pentru a le cere încrederea, ștergând parcă cu buretul trecutul.

Vocea satului
Mai mulți locuitori ai comunei Grebănu ne-au contactat în privat pentru a ne solicita un articol în care să tragem un semnal de alarmă asupra acestor indivizi, care, pentru partid, dar mai ales pentru interesele de grup, ar fi în stare să participe la petreceri, organizate în afara legii și totodată să facă campanie electorală.

Acuze gratuite
Imediat după aflarea veștii că este infectată, Nicoleta Cimpoeșu a scris o postare pe o rețea de socializare în care a descris ceea ce s-a întâmplat, însă povestea a fost relatată din punctul dumneai de vedere, opinie ce nu are nicio legătură cu realitatea. În respectiva postare femeia îl acuză pe primar că „nu le-ar fi recomandat angajaților care prezentau unele simptome să rămână în concediu”, pe principiul, „primarul e mama” și angajații sunt „puii”. Ținem să îi reamintim doamnei în cauză că are cu mult peste vârsta majoratului, probabil este și vaccinată și probabil ar fi putut să își poarte singură de grijă.
În contrapartidă, femeia îl acuză pe primar că nu le-a interzis angajaților să mai vină la muncă să muncească.

Opinia unui necunoscător
Stimată doamnă Cimpoeșu, în condițiile în care aveți suspiciuni că dumneavoastră, sau un apropiat de-al dumneavoastră ar putea fi infectat cu noul tip de Coronavirus, în primul rând ar fi trebuit să nu se expună unor adunări mari de persoane și să respecte regulile impuse în această pandemie. Mai mult, sănătatea dumneavoastră ar trebui să primeze în fața campaniei electorale, însă acest lucru nu a contat, preferând să aruncați cu acuze către o terță persoană că „nu v-a interzis să veniți la muncă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *