Editorial

Cum să obținem ceea ce dorim de la viață. Soluția se află în mintea ta!

Bun găsit dragi cititori. Chiar dacă sunt tânăr și nu am o certificare a unei experințe de viață vaste pot să vă vorbesc astăzi despre câteva lucruri generale, prea puțin cercetate de dumneavoastră. Vă voi vorbi, în scris, de ceea ce ne înconjoară însă fiind prea ocupați cu rutina uităm să luăm în considerare anumite aspecte. Totodată vă voi pune trei întrebări pe care doresc să le descoperiți pe parcursul textului.

Probabil că mulți din cei care au parcurs până aici textul s-au plictisit și au închis deja pagina, însă dacă sunt câțiva dintre dumneavoastră care ajung la finalul articolului mă declar pe deplin mulțumit. Marea masă a oamenilor, în care mă includ, au activități zilnice care le consumă timp, însă ce este cu adevărat timpul? Mulți dintre voi mi-ați răspunde că timpul este o unitate de măsură , însă în alt mod aș vrea să vă captez atenția. Timpul este doar în mintea noastră și poate fi măsurat individual. Să vă dau un exemplu; din casa mea până la magazinul din colț parcug distanța în 5 minute fizice, deci este un timp care se poate justifica, însă în clipa în care mă gândesc că ar trebui să mă duc la magazinul din colț este o capacitate care necesită un alt timp: să gândești. Timpul în care gândești este mai redus ca durată însă anticipiează acțiunea viitoare care poate dura mai mult timp fizic, în cazul meu; „M-am gândit un timp ca să mă duc să fac o acțiune într-un alt timp fizic.” Timpul are abilitatea de a ne furniza noua informații generale despre activitățile desfășurate într-un interval. Gândește!

În continuare vă invit să îmi spuneți ce este „Răul” și „Binele”? Imediat mi-ați răspunde că „Răul” este o acțiune care ne indispune, ne face rău și în general ne crează un disconfort. Binele este, probabil, o altă acțiune, opusă „Răului” care îți oferă o senzație de mulțumire, satisfacție și încarcare de energie pozitivă. Să ne imaginăm că tu, cititorule, ai un frate. Tu, citirorul mănânci fructe în ideea că mănânci sănătos și că încerci să ai o viață echilibrată. Deci pentru tine este un BINE că mănânci fructe, însă pentru fratele tău, mâncatul acelorași fructe, care firesc ar trebui să îi ofere același beneficii ca ale tale, îi crează balonări, senzații de „pre-plin”, în general o stare de RĂU. Asta înseamnă că binele este doar în mintea noastră. Ceea ce îți este ție BINE celuilalt poate să îi fie RĂU. Gândește!

CITEȘTE ȘI: Cine a fost Pazvante Chiorul și de ce folosim această expresie

Sper că te-am captivat până aici și încă nu ai închis fereastra. Felul în care concepem omenirea de astăzi este dat de ceea ce ne înconjoară, de valori, norme sociale și morale, învățături familiale, etc. Credeți că oamenii din secolul trecut erau mai slab evoluați intelectual decât noi? Sau oamenii de acum 1000 de ani nu gândeau atât de mult față de noi? Sunt sigur că aici ați răspunde că „Normal că cei dinaintea noastră nu gândeau la fel ca noi!” Ba dați-mi voie să vă contrazic. Oamenii de acum 100, 1000, 10.000 de ani erau la fel de deștepți și gândeau la fel de mult cum gândim noi astăzi. Nu este nicio diferență! Am realizat recent un articol de promovare pentru un client care are o firmă de tractări auto și fiindcă nu știam prea mult ce tema să abordez m-am apucat să citesc o carte (numele cărții nu are nicio relevență). La un moment dat, pe parcursul textului mi-a atras atenția o idee care se lega cu tema mea de lucru. În perioada anilor 1930, oamenii mutau obiectele cu forța brută (împingând, cărând ,rostogolind, etc). Această operațiune se dovedea nefolositoare în cazul unui obiect mai greu. Chiar dacă se uneau mai multe persoane pentru a muta un obiect din puncul A în punctul B, repetarea acțiunii îi oboseau, deci eficiennța acțiunii era limitată.  O persoană din acel grup s-a gândit să inventeze o platforma cu roți. Oamenii urcau obiectele voluminoase pe acea platformă și le transportau mult mai ușor. Așa s-a dovedit nevoia de evoluție a oamenilor, puși în fața unei probleme. Ulterior oamenii dinaintea noastră a motorizat „invenția” și așa s-au realizat platformele actuale de tracări auto. Vă spun doar că oamenii din orice perioadă erau fix la fel de inteligenți și gândeau la fel de mult cum o facem și noi astăzi pentru că au reușit să gândească soluții optime pentru problemele vremurilor.

Noi gândim astăzi soluții pentru problemele actuale. Simplu! Gânește! Ideea este foarte ușor de pus în practică. Nu ar mai trebui să dăm atâta valoare actualelor normle sociale și ar trebui să ne deconcectăm de la sursa fizică și să ne conectăm la sursa universală. Doar așa putem înțelege cu adevărat lucrurile și putem obține ceea ce ne dorim. Ești ceea ce gândești, ești ceea ce transmiți. În speranța că am reușit să vă stârnesc o minimă curiozitate despre ceea ce se întâmplă în jurul nostru și că am reușit să vă „pun pe gânduri”, voi încheia articolul de față. Dacă numărul de aceesări și de comentarii îmi va demonstra că am cititori care rezonează cu mine voi mai continua să scriu astfel de articole „neînțelese”. Mă înclin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *