Editorial

Dacă se poate la Sibiu, se poate în toată România!

Pe scena politică națională, actorii Ponta și Iohannis au acaparat atenția întregii opinii publice românești prin simplul fapt că cei doi s-au distanțat de ceilalți candidați și sunt cotați cu cele mai mari șanse la câștigarea președinției României.

După „acciza la combustibil” care a avut un efect invers asupra bugetului de stat, a urmat taxa pe stâlp, taxa pe construcțiile speciale și mai nou promulgarea ordonanței neconsituționale care reglementează „traseismul politic„, tactica girată de guvernul condus de pesedistul Ponta,  pare  că i-au făcut pe români să înțeleagă manevrele administrative neghioabe ale unui premier de conjunctură. Faptul că Ponta, prin vocea muribundului partid USL a mizat pe „lupta împotriva lui Băsescu” a demonstrat într-un final, că mesajul „anti-băsist” a fost doar o strategie de campanie pentru a profita de suprasaturația populației la fenomentul Băsescu. USL, după părerea redacției, a fost creația perfectă de manipulare în masă a românilor alegători, deoarece în 2012, anul alegerilor locale, chiar și o „maimuță dacă candida din partea USL la vreo primărie din țară câștiga detașat în fața unui candidat pedelist.” (expresie folosită de un membru PSD).
De o perioadă de timp, mai exact de când Iohannis și-a anunțat oficial candidatura, mașinăria roșie de dezinformare în masă l-a pus la zid cetățeanul Iohannis, pistonându-l cu  atacuri directe și cu contre adresa familiei. „Nejustificarea averii primarului din Sibiu” este încă un subiect de presă care aderă la conștiința socială a românilor. Dacă ar fi să ne luăm după pseudo-intelectul realizatorului TV Mircea Badea, „debitul verbal greoi și lentoarea exprimării ideilor”, l-au transformat pe Iohannis în personajul Lurch.

Chiar dacă programul de campanie propus de Klaus Iohannis este unul pro-occidental cu puternice viziuni europene, mesajul pro-România trebuie promovat prin intermediul tuturor canalelor de informare media. Fostul primar al Sibiului își dorește pentru România o „schimbare rapidă și eficientă a sistemului de valori„, accelerându-se totodată înlăturarea cât mai rapidă din sistem a funcțiilor dobândite pe criterii „de pahar„.
Actualul premier al României nu le-a arâtat niciodată românilor că se dorește a fi un „președinte bazat pe seriozitate, respect și rezultate„. Klaus Iohannis a demonstrat în nenumărate rânduri că este un politician mediator, integrator și ferm în decizii. Cu ceva timp în urmă, românii erau de-a dreptul fascinați de mirajul orașului Sibiu. Primarul acestui municipiu a precizat cu câteva ocazii publice că „Dacă se poate la Sibiu, se poate în toată România!”,mesaj care le-a oferit românilor speranța unei „Românii normale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *