Editorial

Parcări interzise prin lege

Parcările de reședință amenajate chiar sub geamurile bloculurilor sunt nocive pentru populație. Așa spune un ordin emis de Ministerul Sănătății condus de Eugen Nicolăescu. Legea emisă spune clar că parcările de reședință trebuie amenajate la cel puțin 5 metri față de ferestrele imobilului (bloc sau casă).

În Râmnicu Sărat situația pare că încalcă legea, pentru că autoritățile locale, în goana după procese ample de modernizare au omis să respecte ordinul emis de Ministerul Sănătății. Sunt zone modernizate sau în proces de modernizare , precum cartierele Zona Pod și Piața Halelor unde au fost amenajate parcări care nu respectă aceste norme de sănătate, mașinile locatarilor fiind staționate pe locurile trasate chiar sub geamul locatarilor.  Același ordin emis de Nicolăescu spune că la parterul blocurilor por fi deschise unități de prestări servicii, magazine, cabinete medicale umane (fără paturi pentru pacienți) și puncte veterinare cu condiția de a nu crea disconfort și riscuri pentru sănătatea și integritatea locatarilor.
Ordinul pentru aplicarea și aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației emis de Ministerul Sănătății mai reglementează și problema amplasării platformelor pentru gunoiul menajer; acestea trebuie amplasate la cel puțin 10 metri de ferestrele locuințelor cu condiția expresă de a marca zona de depozitare a gunoiului menajer prin împrejmuire și dimensionare pe baza indicelui maxim de producere al gunoiului.
Pentru ca administrația locală să își exprime un punct de vedere referitor la situația prezentată mai sus, am încercat să îl contactăm pe Consilierul personal al Primarului, însă acesta nu a dorit să  răspundă la apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *