Editorial

S.O.S: Salvați Parcul Central!

Fiindcă municipiul Râmnicu Sărat este o urbe relativ mică, unde punctele de atracție locale sunt limitate, parcurile sunt și vor rămâne un important loc de promenadă al râmnicenilor.

 

Dacă anumite zone din Râmnic au fost supuse unor procese de modernizare, parcurile fiind reamenajate, iar peisajul vegetal reîmprospătat, cazul Parcului Central din municipiu pare că este uitat prin birourile mai-marilor din administrație. De cele mai multe ori, râmnicenii, în special tinerii tranzitează Parcul Central Municipal, ori aleg să să recreeze în singurul loc cu verdeață din zonă. Fiindcă un parc amenajat și întreținut poate reprezenta o carte de vizită pentru un oraș de provincie modest, imaginea dezolantă a gardurilor care împrejmuiesc zona centrală a parcului pare ruptă dintr-o peliculă sovietică de buget redus. Pe lângă faptul că accesul în parc este limitat, orarul de vizitare terminându-se în jurul orelor 23.00, tinerii nu se pot deplasa cu bicicleta sau cu alte mijloace de deplasare non-formale pentru că sunt apostrofați de lucrători ai Poliției Locale.
În Consiliul Local, mai mulți membri au propus alocarea de fonduri de la bugetul local pentru modernizarea și schimbarea gardurilor și zidurilor care împrejmuiesc parcul, dorindu-se pe această cale crearea unui loc mult mai atractiv, însă cei care au puterea în mână le-au refuzat propunerea pe motivul lipsei de fonduri.
Pe de altă parte, este foarte adevărat că în Consiliu se aprobă bani total nejustificați ONG-urilor care militează pentru „protecția câinilor”, chiar dacă acestea nu au în portofoliu un astfel de obiect de activitate. În urma fondurilor alocate acestor ONG-uri – căpușe, râmnicenii nu au sesizat nicio modificare la capitolul „câini comunitari”. Trecând peste proasta gestionare a banilor locali, echipa RâmnicPress, dorește ca prin vocea consilierilor locali de bună credință să tragă un semnal de alarmă autorităților cu privire la degradarea tot mai accentuată a fațadei exterioare a Parcului Central.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *