Monden

Ce trebuie să facem în Ajun Crăciunului ca să avem un an viitor mult mai bun

An de an sfânta sărbătoare a Crăciunului unește la aceeași masă familia, prietenii și rudele, însă tot de Crăciun oamenii își fac unele griji și cred în superstiții. În continuare vă vom prezenta cele mai interesante superstiții legate de Crăciun.

Mănâncă mere în Ajunul Crăciunului
O zicală din popor spune că „Un măr pe zi ține doctorul departe”. Nimic mai adevărat, însă de Crăciun nu ar trebui să lipsească de pe masă coșul cu mere. Se spune că dacă mănânci mere în Ajun vei fi sănătos tot anul care vine.

Oferă un cadou în ajunul Crăciunului
Luna decembrie mai este cunoscută și drept „luna cadourilor”, asta pentru că este musai ca acum să oferi daruri unor persoane dragi, asta pentru a avea un an prosper.

Împodobește-ți locuința cu crenguțe de vâsc
O altă superstiție legată de noroc spune că, dacă nu ai împodobit locuința cu câteva crenguțe de vâsc, vei avea ghinion anul viitor.

CITEȘTE ȘI: Împreună facem o minune în prag de Crăciun pentru o tânără buzoiancă

Alungă farmecele și duhurile rele cu usturoi
Asemenea serii Sfântului Andrei și de Crăciun este bine să așezăm câțiva căței de usturoiu pe masă și la ferestre. De asemenea, seara este bine să îți dai cu usturoi pe frunte, la coate și la genunchi pentru a nu se ține de tine duhurile rele și necazurile.

Nu stinge lumânările
Lumânările aprinse în noaptea de Crăciun trebuie să fie lăsate să se stingă singure, pentru a avea un an mai bun.

Sărută-ți persoana iubită sub vâsc
În noaptea de Ajun, ia-ți iubitul și sărută-l cu pasiune sub vâsc. Astfel vei fi sigură că vei mai avea parte de dragostea lui cel puțin până la următorul Ajun.

Nu purta încălțăminte nouă
Ai o pereche de încălțări nou – nouțe care abia aștepți să le porți? Ei bine, mai așteaptă puțin. Dacă nu vrei să atragi ghinionul asupra ta nu purta în zilele de Crăciun încălțări noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *