Monden

Se întâmplă în jurul tău! Episodul 2: 8 intervenții chirurgicale care s-au încheiat tragic


Orice intervenție chirurgicală îi crează pacientului neliniște și teamă, însă astăzi vă vom prezenta cei mai ghinioniști 8 pacienți din întreaga lume. Am decis să denumim cel de-al doilea episod „8 operații chirurgicale încheiate tragic”.

1. Primul caz prezentat se referă la un băiețel rămas fără penis. Tânărul David Reimer s-a internat într-un spital american pentru o banală operație de circumcizie, însă medicii care l-au operat i-au amputat din greșeală penisul. Pentru că nu mai exista nicio cale de întoarcere, părinții i-au schimbat numele în „Brenda” și îl prezentau tuturor drept „fată”.
2. Christopher Crist s-a prezentat într-o zi într-un cabinet stomatologic pentru a cere medicului să îi extragă 3 dinți. Fiind sub anestezie, Crist a realizat la finalul intervenției că a rămas fără niciun dinte în gură.
3. Un adolescent din Oakland, California s-a internat în spital pentru o banală intervenție chirurgicală pentru scoaterea amigdalelor. După operație, acesta a început să sângereze abundent pe gură și pe nas. După un scurt timp, acesta a intrat în moarte cerebrală.
4. Un britanic s-a internat într-un spital pentru o operație de îndepărtare a unui testicul afectat de cancer. Medicul chirurg care a efectuat operația a extirpat din greșeală testiculul sănătos. Pentru că realizase greșeala comisă, medicul a decis să îi taie și celălalt testicul.
5.Hurshell Ralls a suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unei tumori la nivelul vezicii urinare. Medicul care a efectuat operația a decis să îi extirpe întregul aparat reproducător, inclusiv penisul și tesiculele pentru ca tumoarea canceroasă să nu se extindă. Tot demersul a fost făcut fără consimţământul pacientului.
6. În cadrul spitalului din Rhode Island, în timpul unei intervenții pe creier la un pacient, echipa de chirurgi nu a realizat o clipă că operează partea sănătoasă de creier. Lucrul cel mai șocant este faptul că l-a operat pe același pacient de trei ori într-un an pe aceeași parte, adică pe partea de creier sănătoasă.
7. Donald Churc s-a prezentat de urgență la un centru medical pentru a efectua o operație de extirpare a unei tumori la nivelul abdomenului. Operația a fost un succes, tumoarea a fost înlăturată însă un set complet de instrumente chirurgicale a fost „uitat” în interiorul abdomenului.
8. Pe tot parcursul desfășurării intervenției chirurgicale, Sherman Sizemore a fost perfect conștient. A putut să simtă toate mișcările doctorilor, însă nu putea să se miște sau să le vorbească. După această traumatizantă experiență Sherman s-a sinucis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *