UTIL: Află ce ți se poate întâmpla dacă obișnuiești să bei cafea pe stomacul gol
Persoanele care obișnuiesc să consume câte o ceașcă de cafea în fiecare dimineață pe stomacul gol supun întregul organism la unele pericole. Acest obicei nesănătos îl au majoritatea românilor, însă probabil niciodată nu s-au gândit la efectele secundare.
Cafeaua băută pe stomacul gol stimulează secreția acidului clorhidic al sistemului digestiv, iar persoanele care suferă de gastrită sau de ulcer gastric resimt aceste neplăceri imediat. Chiar și persoanele care au un stomac sănătos trebuie să se ferească de acest „viciu”, deoarece acidul clorhidric este folosit de organism pentru descompunerea alimentelor. Totuși, dacă cantitatea acestui acid este redusă, cu siguranță veți întâmpina greutăți în momentele în care mâncați alimente bogate în proteine, deoarece aceste preparate vor fi mai greu de descompus. Cu alte cuvinte, în momentul în care consumați o ceașcă de cafea pe stomacul gol, favorizați secreția acidului clorhidric exact atunci când nu este nevoie, accelerând procesul de apariție al ulcerului, sau a altor boli de stomac. Medicii recomandă consumul moderat de cafea, mai ales după masa de dmineață, obicei ce ajută la stimularea digestiei. Proteinele ce rămân nedigerate în stomac pot agresa pereții interiori, ajungându-se în cele din urmă la numeroase probleme de sănătate, iar aici ne referim la balonare, boli inflamatorii ale intestinului și mai rău, la cancer de colon.