NATIONAL

Ciolacu nu dă doi bani pe concediile bolnavilor și dorește să elimine această ,,facilitate,,

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că concediile medicale sunt un venit şi nu este vorba despre o supraimpozitare, iar pentru cei cu boli cronice, bolnavii de cancer, pentru tinerele mame, este total de acord să se elimine. Şeful Executivului a afirmat că va discuta cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, şi vor trece ordonanţa foarte rapid, speră că săptămâna aceasta, transmite News.ro.

”În primul rând, eu, Guvern, nu pot să vin cu ceva pentru că este un act normativ, o ordonanţă, care este în Parlament, aş încălca o decizie a CCR. Sunt ferm convins, colegii de la Parlament vor lua o decizie”, a spus premierul Marcel Ciolacu, întrebat la sediul partidului despre Ordonanţa care supraimpozitează concediile medicale, blocată la Camera Deputaţilor, în comisie.

Şeful Executivului a precizat că ”nu înţelege care este supraimpozitarea”, arătând că cei 10% sunt ceea ce plătim cu toţii la asigurările sociale de sănătate.

”Concediile medicale sunt un venit. Până acum, ce am spus foarte clar, că pentru cei cu boli cronice, pentru cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame, sunt total de acord să se elimine. O să vorbesc cu domnul Simonis şi o să facem foarte rapid, sper săptămâna aceasta”, a completat Ciolacu.

USR a organizat, luni, un protest la uşa ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, pe care îl acuză că de proape 100 de zile bagă mâna în buzunarul românilor prin „taxa pe boală”.

Potrivit USR, Guvernul Ciolacu a încasat până acum 30 de milioane de euro de pe urma acestei taxe şi va mai încasa 10 milioane de euro în luna aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *