Insecte folosite în producerea ciocolatei Kinder, Milka sau M&M

Industria alimentară folosește de mult insecte sau părți din ele pentru a produce unele alimente.

Urme de insecte pot fi găsite chiar și în produsele de marcă, precum bomboanele M&M ori anumite sortimente de dulciuri Milka.

Uniunea Europeană permite folosirea unei game variate de insecte, precum larvele gândacului de bălegar.

Procesarea viermilor de făină și a lăcustelor în alimente este permisă în UE de mai bine de un an.

De exemplu, un colorant roșu care se găsește în multe alimente ori cosmetice este obținut din insecte numite coșenile. Pe etichetă, acest colorant se numește ,,carmin,, sau ,,E120,, , iar în industria cosmeticii se numește ,,CI 75470,, , ,,carmine,, sau ,,cochineal,,.

Colorantul se face prin uscarea inițială a păduchilor gestanți și ulterior se fierb. Aici intră și bomboaneel M&M care au pe etichetă ,,carmin,,.
,,Șelacul,, folosit în unele sortimente Kinder și Milka

Șelacul este obținut din excrețiile insectelor Kerria Iacca, fiind o substanță rășinoasă naturală în care se dezvoltă ouă de păduchi.

Șelacul se mai folosește în vopseluri, lacuri, fixativ ori lac de unghii dar este folosit și în industria ciocolatei. Acesta se regăsește pe lista de ingrediente drept ,,E 904,,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *