NATIONAL

Luna aprilie între temperaturi excesive și ploi torențiale

Prognoza meteo pentru aprilie în România indică temperaturi mai ridicate și precipitații excedentare.

Meteorologii au publicat prognoza meteo pentru luna aprilie, anticipând temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii Românii. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice în toate săptămânile lunii aprilie.

În intervalul 8 – 22 aprilie, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în întreaga țară, cu o atenție specială în zonele montane, unde acestea vor fi mai abundente. În prima săptămână a lunii, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în sud-vestul teritoriului, cu excepția regiunilor nord-vestice, unde precipitațiile vor fi apropiate de cele normale.

Prognoza detaliată pentru luna aprilie indică o tendință de încălzire treptată a vremii, cu temperaturi medii care se vor situa ușor peste cele specifice pentru această perioadă a anului. Această tendință se va menține constantă pe parcursul întregii luni, oferind o vreme mai caldă decât este obișnuit pentru aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *