NATIONAL

Negocieri de pace între Israel și Hamas

Israel și Hamas vor relua negocierile de pace la Cairo duminică, pentru a pune capăt conflictului din Gaza.

Negocierile pentru un armistițiu între Israel și Hamas sunt programate să se reia duminică la Cairo, într-o nouă încercare de a pune capăt conflictului care durează de aproape șase luni în Fâșia Gaza. Anunțul a fost făcut de televiziunea egipteană Al Qahera News TV, care a citat o sursă din domeniul securității.

Un oficial israelian a confirmat pentru Reuters că Israelul va trimite o delegație la Cairo pentru negocieri. Pe de altă parte, un oficial Hamas a menționat că grupul va aștepta să afle rezultatul discuțiilor dintre Israel și mediatorii egipteni înainte de a lua o decizie.

Discuțiile dintre cele două părți au fost intensificate, cu medierea Qatarului și a Egiptului, și vizează o suspendare de șase săptămâni a ofensivei israeliene în schimbul eliberării a 40 dintre cei 130 de ostatici deținuți de Hamas. Gruparea militantă palestiniană dorește ca acordul să includă încetarea luptelor și retragerea forțelor israeliene, o cerință pe care Israelul a refuzat-o, insistând că va continua demersurile pentru dezmembrarea capacităților administrative și militare ale Hamas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *