NATIONAL

NEWS ALERT – Cum va fi vremea de Paște 2024

ANM anunță că estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2023.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a vremii pentru perioada 1 aprilie – 1 mai. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele 2024 pe 5 mai 2024. Ne mai despart câteva săptămâni până la Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, context în care nu putem vorbi de o prognoză meteo exactă. Însă există estimări și indicii care arată cum va fi vremea de Paște 2024.

Sunt mari șanse ca vremea să fie în general frumoasă de Paște 2024, iar temperaturile să se încadreze în limitele normale pentru data din calendar. Pentru ziua de Paște, 5 mai 2024, meteorologii Accuweather anunță vreme schimbătoare la nivelul întregii țări, cu temperaturi maxime cuprinse între 15 și 20 de grade. Potrivit datelor existente la acest moment, atmosfera va fi plăcută în majoritatea regiunilor, însă pot să mai apară precipitații.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru perioada 5 aprilie – 2 mai. Implicit au fost aflate și temperaturile care urmează să fie înregistrate de Sfintele Paști, care în acest an pică pe data de 5 mai 2024.

Temperaturile vor depăși 20 de grade în ziua de Paște 2024

Potrivit meteorologilor, vremea va fi caldă în acea perioadă la nivelul întregii țări, iar valorile termice vor fi specifice celei de-a doua părții a lunii. Totodată, aprilie aduce ploi slabe cantitativ. Cel mai cald se anunță a fi prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, unde se vor înregistra temperaturi chiar și de peste 20 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) este singura instituție oficială din România care poate emite avertizări și alerte meteo. Este singura sursă oficială de informare cu privire la starea vremii în România. Dar așa cum știm prea bine, vremea va fi mereu probabilă.

Informațiile referitoare la prognoza meteo pentru ziua de Paște 2024 vor fi actualizate în mod constant, luând în calcul schimbările apărute din punct de vedere meteorologic, de la o săptămână la alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *