NATIONAL

O vrânceancă a fost salvată de la moarte după ce a sunat la un număr greșit

O femeie din Focșani a fost salvată de la moarte după ce a sunat la un număr greșit, iar cea pe care a apelat-o a dat dovadă de prezență de spirit și a insistat să se asigure că primește ajutor.

„Alo, Mihaela! Mă simt rău, nu știu ce să fac”, sunt cuvintele pe care Irina, o femeie din Galați, le-a auzit la telefon atunci când a răspuns unui apel de la un număr necunoscut. Gălățeanca i-a răspuns că nu este Mihaela și a întrebat-o cu ce o poate ajuta.
Deodată, s-a făcut o pauză lungă, iar la telefon nu se mai auzeau decât gemetele unei femei. În acest interval, gălățeanca și-a amintit de mătușa ei care a stat două zile în casă, fără ajutor, și a insistat să afle ce probleme are femeia care o sunase, însă nu se mai înțelegea nimic din ce spunea femeia, apoi discuția s-a întrerupt.

Irina și-a dat seama că ceva nu este în regulă, așa că a sunat imediat la 112, unde i-a răspuns operatoarea de la S.T.S. Ialomița. După ce i-a lăsat datele, gălățeanca a sunat numărul necunoscut și a reușit să afle că pe femeie o cheamă Georgeta.

STS a localizat apelul bătrânei
STS a redirecționat cazul către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea, care a trecut imediat la localizarea zonei de unde a sunat femeia.
Având datele de identificare, dispecerii ISU au alertat polițiști, iar aceștia au găsit repede adresa femeii. Pompierii au pătruns în apartamentul din Focșani pe o scară și au găsit o femeie de 88 de ani, conștientă, dar bolnavă.

CITEȘTE ȘI:Buzoian găsit spânzurat în propriul magazin
Femeia a fost dusă imediat la Unitatea de Primiri Urgențe Focșani.
„Caz rezolvat cu succes, datorită prezenței de spirit de care a dat dovadă Irina și a bunei cooperări care există între instituțiile care au intervenit: S.T.S., I.S.U. Vrancea, I.P.J. Vrancea, S.A.J. Vrancea”, transmite ISU Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *