Se rupe, la propriu, Terra! Fisuri imense pe continentul african

Asemenea înscrierilor din Biblie referitoare la sfârșitul lumii, idei încurajate și de conspiraționiști, lucrurile par să se adeverească. Fisuri uriașe apărute în interiorul și exteriorul scoarței terestre pot fi văzute cu ochiul liber în zona Africii de Est.

Procesul este asociat cu Sistemul Rift din Africa de Est, una dintre cele mai mari rupturi de pe planetă, care se întinde pe mii de kilometri și traversează mai multe țări africane, precum Etiopia, Kenya, Congo, Uganda, Burundi, Zambia, Tanzania și Mozambic.

Situația se cunoaște încă din 2004, când geologii spuneau că placa africană se va împărți în două, de unde vor rezultate placa somaleză și placa nubiană, de dimensiuni mai mari, care se vor îndepărta una de cealaltă într-un ritm lent.

În 2018, o informație privind apariția unei fisuri în Kenya a devenit virală. Mulți au susținut că aceasta era dovada că Africa se rupe în două. Deși informația poate fi legată de EARS, este puțin probabil ca aceasta să fie dovada marii rupturi a Africii, fiind mai degrabă doar o formă a activității de rifting a văii. EARS se află în acest proces de aproximativ 25 de milioane de ani în urmă, iar crăpătura din Kenya a fost o dovadă indirectă a ceea ce se întâmplă pe continent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *