NATIONAL

Sunteți de acord ca școlile de șoferi cu cursanți să NU CIRCULE în orele de vârf ale zilei

Primarul municipiului Iași, MIhai Chirica, a dispus Poliției Locale ca începând de luni, 5 septembrie, odată cu începerea școlii, să ia măsurile necesare restricționării în trafic, la orele de vârf, a autovehiculelor lente, precum cum sunt cele ale școlilor de șoferi dar și a celor cu tonaj mare.

Măsurile vor fi luate în baza unei hotărâri ale HCL care reglementează modul în care se derulează susținerea examenelor și pregătirea practică a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere, circulația mașinilor de aprovizionare, a vehiculelor grele dar și a utilajelor de construcții la orele de vârf pe principalele artre de circulație, dar și amenzile pentru persoanele care nu respectă aceste reglementări.

Chirica vrea astfel să interzică susținerea examenelor precum și pregătirea practică a cursanților în intervalele orare 07.00 – 09.00 și 16.00 – 18.00 .

Dacă acest proiect de hotărâre locală va funcționa la Iași și se va dovedi că este eficient, ar putea fi aplicat și în cadrul altor orașe, precum Buzăul, unde școlile de șoferi blochează deseori traficul, mai ales în orele de vârf ale zilei.

3 comentarii la „Sunteți de acord ca școlile de șoferi cu cursanți să NU CIRCULE în orele de vârf ale zilei

 • O prostie.
  Am permis de peste 40 de ani, am condus si conduc aproape zilnic.
  Pe cursantul ala, daca nu-l lasi sa intre in trafic aglomerat cu instructorul alaturi, cand il bagi? Dupa examen cand intra singur, „increzator si bine pregatit pregatit pentru accident”?
  Opinia mea este ca singurul in masura sa decida cand si unde sa intre in trafic cursantul este instructorul.
  P. S. In peste 40 de ani am intalnit mii de masini ale scolilor cu cursanti. Nu-mi amintesc sa fi avut motive sa ma enervez.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *