BONUS FOTO: Pe 14 februarie toți boschetarii și toate pițipoancele serbează Valentine’s Day. De ce zic asta?
În fiecare an, pe data de 14 februarie, americanii îndrăgostiți sărbătoresc Valentine’s Day și fac cadouri dintre cele mai diverse, reușind într-un fel sau altul să își arate dragostea față de persoana iubită. Prima atestare a zilei de 14 februarie a fost în anul 498. Totuși, sărbătoarea este asociată mai mult cu numele Sfântului Valentin din Roma, care a fost trimis la închisoare pentru oficierea în secret a căsătoriilor pentru soldații cărora le era interzis acest lucru.
Legenda mai spune că în timp ce se afla în închisoare, Valentin ar fi vindecat-o pe fiica gardianului său, Asterius, însă înainte de a fi executat, acesta i-a trimis fetei o scrisoare de dragoste, la finalul căreia s-a semnat cu „al tău Valentin”. Ulterior această zi a fost adoptată de americani, pentru că ei nu aveau un simbol al dragostei și exportată ulterior. Țările în care această sărbătoare a prins cel mai mult au fost cele aflate în curs de dezvoltare, unde nivelul de cultură era scăzut, iar dorința de adoptare a tot ce e nou era ridicată. Așa a ajuns și în România. „Sărbătoarea” de Valentine’s Day a ajuns pe meleagurile autohtone prin 2000, însă nu era atât de populară. Doar cei care călătorise în SUA celebrau cum se cuvine ziua de 14 februarie, însă restul stăteau pe margine și se amuzau copios când vedeau câte un bărbat cu brațul plin de flori, cu ursuleți uriași de pluș și cu șampanii fine.
În 2000 cultura românilor era mediocră, iar bărbații, mai ales cei de la sate, obișnuiau să își bată nevasta, nicidecum să o aprecieze la adevărata valoare. Deci, nici pentru ei ziua de 14 februarie nu reprezenta nimic. Odată cu trecerea timpului și cu așa-zisul proces de emancipare al ambelor sexe, oamenii au început să privească această zi drept un prilej de a-și face cadouri simbolice, precum pernele în formă de inimă, ciocolată în formă de inimă sau șampanii cu mesaje de dragoste. Văzând că această zi prinde din ce în ce mai mult în lume, marile companii au început să își promoveze produsele legate de această zi, confiscând ziua de 14 februarie, și transformând-o într-o zi a cumpărăturilor „din dragoste”.
Boschetarii și pițipoancele fără serviciu celebrează cum se cuvine Valentine’s Day
Și pentru că aceată zi a fost prost înțelească de tinerii români, sau reinterpretată, am ajuns să vedem că videochatistele se autostimează și se transformă în prințese care, după mintea și cultura lor, ar merita cele mai scumpe lucruri, doar pentru că este Valentine’s Day. Pe de altă parte, boschetarii care le cântă în strună acestor pipițe nu fac altceva decât să bage adând mâna în buzunar, asta dacă au buzunare, să le cumpere întreținutelor telefone scump, sau haine de firmă pentru ca ele să se laude pe Instagram, ca într-un final să încheie seara cu o cină romantică și, de ce nu, cu o partidă încinsă de amor. De alt fel, potrivit statisticilor, în ziua de 14 februarie, la nivel global, se consumă cele mai multe acte sexuale, ceea ce înseamnă că Valentine’s Day nu reprezintă decât un prilej ca pițipoancele fără vreo ocupație sau fără job să se creadă zeițe sau păpuși, iar cefele late, gelații sau boschetarii să își reconfirme statutul de mascul alfa.