Stiri de Vrancea

Primarul comunei Soveja în vizită cu ansamblul folcloric în Republica Moldova

Ansamblul vrâncean ,,Nunta Sovejană,, din Soveja a participat în week-end-ul trecut la Festivalul Național Etnofolcloric ,, Dulce floare de salcâm,, în localitatea Văleni, Raionul Cahul din Republica Moldova.

La eveniment a participat și primarul comunei Soveja, Ionuț Filimon.

,,Un weekend încununat de tradiții, folclor și voie bună în localitatea Văleni, Raionul Cahul din Republica Moldova. La invitația doamnei primar, Silvia Stirbeț, ansamblul Nunta Sovejană condus de doamna profesor, Florica Macarie, sub stricta baghetă a domnului profesor Constantin Macarie, președintele Fundației ”Simion Mehedinți – Miorița”, am fost prezenți la Festivalul Național Etnofolcloric „Dulce floare de salcâm”, un evenimet unde sovejenii noștri au avut o prestație pe cinste, fiind aplaudați la scenă deschisă pentru frumoasele dansuri tradiționale puse în execuție.,, a scris Filimon pe o rețea de socializare.

Acesta a avut o întâlnire și cu președintele raionului Cahul, Nicolae Dunas, cu care a încercat să discute o serie de proiecte comune.

,, Cu acest prilej am purtat discuții și cupreședintele raionului Cahul, Nicolae Dunas, unde am stabilit ca în perioada următoare să avem o serie de întâlniri pentru a identifica câteva proiecte comune, fiind cunoscut faptul că orașul Cahul este oraș balneo.

Cu această ocazie ne-am revăzut cu primarul din satul Roșu, Savilencu Nicolae, localitate cucare suntem în derularea procedurii de înfrățire. La evenimet a participat și o delegație a fraților noștri de la Rucăr, județul Argeș, care au prezentat portul tradițional local. ,, a mai scris primarul din Soveja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *