Actualitate

A luat 9,5 la BAC, este olimpică dar nu îi este rușine să vândă roșii la piață – Povestea tinerei buzoience

Poveşti emoţionante şi motivaţionale, după BAC 2023. Diana Necula, absolventă a Colegiului Naţional “B.P. Hasdeu”, olimpică naţională la Biologie şi admisă recent la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, vinde roşii pe o tarabă din Piaţa centrală a municipiului Buzău pentru a-şi ajuta părinţii, confruntându-se uneori cu prejudecăţi din partea clienţilor.

Atunci când nu se pregăteşte pentru şcoală, Diana îşi ajută părinţii în grădina casei, iar în vacanţe merge alături de ei în Piaţa Centrală, unde vinde roşii. O face din plăcere, pentru a socializa cu oamenii, cu toate că de-a lungul vremii s-a lovit de prejudecăţile unora dintre clienţii pe care i-a servit.

Ce note a luat Diana la Bacalaureat

“Noi suntem din Gherăseni, o comună la vreo 17 kilometri de Buzău, ne ocupăm cu agricultură, cu roşii pe perioada verii, avem şi conopidă. Îmi place să îmi ajut părinţii pentru că o fac mereu, o face şi sora mea, suntem o echipă. Îmi ajut părinţii cum pot, dar îmi petrec timpul şi în natură, suntem oameni de la ţară, natura face parte din noi, îmi place să cânt, să stau cu ai mei, cu prietenii mei, sunt sociabilă, îmi place să cunosc oameni. Să merg la piaţă este frumos, pentru că aici cunosc tot felul de persoane. În spatele tarabei nu ştie lumea că eşti medicinist, că ai terminat un liceu de prestigiu. În spatele tarabei eşti un om despre care nimeni nu ştie nimic. Uneori eşti judecat, lumea ne consideră oameni de la ţară, inferiori. Mulţi m-au întrebat de ce am lăsat şcoala, fără să mă întrebe la ce liceu sunt, unde dau mai departe, am dat de aceste prejudecăţi, dar oamenii sunt diferiţi şi mulţi dintre clienţii sunt bucuroşi să ne cunoască, aşa cum şi noi suntem bucuroşi să îi cunoaştem pe ei”, a declarat, pentru Agerpres, Diana Necula.

La examenul de Bacalaureat din acest an, Diana Necula a obţinut o medie de peste 9,50. S-a pregătit intens pentru examenul de maturitate, dar o bună parte din timp a acordat-o biologiei, materie unde a devenit olimpică naţională. Acest lucru a ajutat-o să se înscrie la Facultatea de Medicină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *