Actualitate

Arme în neregulă

În urma activităţilor desfăşurate pe linia verificării respectării prevederilor legale ce reglementează regimul Armelor şi al Muniţiilor, poliţiştii biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase (AESP) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au întocmit şase dosare penale.

Cinci dintre dosare au fost întocmite după ce poliţiştii au constatat că cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 29 şi 66 de ani, din Săpoca, Mărăcineni, Vadu-Paşii, Gherăseni şi Râmnicu Sărat nu au depus armele şi muniţia aferentă la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permiselor de armă.
Totodată, poliţiştii au luat măsuri față de cei în cauză, începând procedura de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor.
Aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de un râmnicean în vârstă de 47 de ani, care nu a depus documentaţia necesară prelungirii valabilităţii permisului de armă până la data expirării acestuia. Cel de-al şaselea dosar penal a fost întocmit după ce poliţiştii au stabilit că un bărbat în vârstă de 50 de ani din comuna Vadu-Paşii a introdus în ţară şi a deţinut fără drept o armă cu aer comprimat calibru 4,5 mm şi 200 de alice de acelaşi calibru, pe care le-ar fi procurat și adus din Spania.
În acest caz, poliţiştii Biroului
Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, dar și contrabandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *