Actualitate

ATENȚIE: Se întoarce iarna

Chiar dacă am intrat deja în echinocțiul de primăvară, vremea rea pare că nu se lasă dusă. Meteorologii au anunțat că temperaturile sunt în scădere, iar mai multe zone din țară vor continua precipitațiile, iar în unele zone poate cădea și ninsoarea. ANMH a emis o avertizare de cod galben de ploi însemnate cantitativ, precipitații mixte și ninsoare, valabil pentru centru, nordul, nord-estul și sud-vestul țării. Acest cod va intra în vigoare astăzi, 23 martie la ora 08.00 și expiră joi, pe 24 martie la ora 11.00.

În intervalul menţionat, aria precipitaţiilor va cuprinde toată ţara dinspre sud-vest. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie) şi în prima parte a zilei de joi (24 martie) în estul şi în sud-estul Transilvaniei, precum şi în nordul şi vestul Moldovei, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

CITEȘTE ȘI: Un nou cutremur în zona Vrancea

În sudul Banatului, zona deluroasă din Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei se vor cumula 25-30 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp. În sudul şi sud-estul teritoriului (inclusiv în zona municipiului Bucureşti) se vor totaliza 15-25 l/mp, vântul se va intensifica şi temporar vor fi rafale de peste 50-60 km/h. Vremea va deveni rece pentru ultima decadă a lunii martie în majoritatea zonelor. Cantităţi de apă de 10-20 l/mp se vor cumula local în sudul ţării şi în cursul zilei astăzi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *