Actualitate

Au băut și s-au urcat la volan – Recordul de alcoolemie l-a atins un bărbat de 58 de ani din Topliceni

În weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor care conduc sub influenţa alcoolului.

Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 8 cazuri. În cazul a doi conducători auto, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce.

În alte 6 situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, aparatele etilotest indicând valori între 0,43 şi 1,09 mg/l, alcool pur în aer expirat.

Recordul alcoolemiei aparține unui bărbat în vârstă de 58 de ani, din Topliceni, care a fost depistat conducând autoturismul în municipiul Râmnicu Sărat. Șoferul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au mai întocmit două dosare penale pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și încredințarea autoturismului unei persoane care nu deține permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *