Autoritățile din județul Buzău nu dau doi bani, la propriu, pe bebeluși și pe tinerele mame
Autoritățile din județul Buzău nu dau doi bani pe creșterea natalității, nici la propriu, nici la figurat, lucru care duce județul într-un alt top nedorit la nivelul țării.
După ce Compania de Apă Buzău a făcut județul de râs, ani la rândul, din cauza serviciilor oferite coroborate la prețurile practicate, urmează problema sporurilor oferite de autorități pentru tinerele familii care aduc pe lume bebeluși.
Natalitatea în județul Buzău nu este atât de importantă pentru decidenți, lucru care se traduce printr-o nepăsare atunci când vine vorba despre ajutoarele oferite tinerelor mame, precum și printr-o încetinire a creșterii economice.
Natalitatea precară înseamnă mai puțini lucrători. Pentru a suplini aceste lipsuri, fie ești nevoit să automatizezi procesele acolo unde se poate, fie aduci muncitori din străinătate, cu toate transformările culturale și structurale care vin la pachet cu aceștia.
La Buzău rata natalității a scăzut considerabil în ultimii 20 de ani. Potrivit statisticilor, în anul 1990, în Buzău rata natalității era de 12,7, în timp ce în anul 2022 abia ajungea la 7,3.
Până în luna iulie a acestui an, în Buzău s-au născut 1.516 copii. Doar în luna iulie au fost născuți în maternitatea buzoiană 177 copii, cu 58 mai puţini faţă de luna iunie și cu 124 mai puţini față de luna iulie 2022.