Actualitate

Bătaie între doi preoți din Valea Râmnicului


Un grav incident s-a petrecut în această dimineață în interiorul bisericii care poartă hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe din satul Valea Râmnicului. Cei doi preoți care slujesc aici s-au luat la bătaie din pricina banilor.

Ambulanța Râmnicu Sărat a fost sesizată în această dimineață în jurul orelor 09.00 de un apel venit prin intermediul Serviciului Unic de Urgență 112. Echipajul de pe salvare a fost direcționat de urgență către biserica „veche” din satul Bălțați pentru preluarea unui bărbat în jur de 38 de ani.
Nu mică le-a fost mirarea medicilor de pe ambulanță când l-au descoperit pe preotul Ionuț Ionescu plin de sânge. Acesta era lovit în zona feței de părintele Peneoașu Gheorghe, celălalt preot, pe fondul unor discuții în contradictoriu. Sătenii spun că între cei doi exista un conflict mai vechi, însă în această dimineață lucrurile au escaladat, ajungându-se la vătămarea corporală a preotului-paroh Ionescu. Enoriașii din Valea Râmnicului spun că de aproape un an, de când părintele Peneoașu a venit la ei în sat, lucrurile au luat o turnură negativa. Aceștia vorbesc despre faptul că nu de puține ori preotul Ionescu Ionuț se plângea de abuzurile la care era supus de părintele Peneoașu. Conflictul dintre cei doi a atins cote alarmante în această dimineață în urma unei doleanțe venite din partea preotului Ionescu. Acesta a vrut să consulte registrul încasărilor bisericii și totodată a dorit să afle informații despre banii strânși de la săteni pentru repararea acoperișului bisericii. Înfuriat la culme de „îndrăzneala” preotului mai tânăr, Peneoașu l-a lovit în zona feței pe Ionescu, acesta căzând din picioare. În urma loviturii, cel lovit a fost transportat și internat la spitalul municipal din Râmnicu Sărat cu multiple echimoze faciale, dar și cu un traumatism sever al piramidei nazale. Însă pentru că rănile nu i-au pus viața în pericol, preotul transporta la spital a fost externat în jurul prânzului.
Sătenii au făcut în urmă cu un an o sesizare la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei în care declarau cu lux de amănunte abuzurile la care este supus preotul Ionescu. Mai-marii de la Buzău nu au luat în seama hârtia trimisă de enoriași, lăsând lucrurile să decurgă de la sine.
Aceeași enoriași nemulțumiți de actul de slujire al preotului Peneoașu declară că „Preotul Peneoașu nu are ce căuta la noi în sat, însă pentru că are relații de la București, soția sa fiind consilier superior în cadrul Ministerului Educației și Cercetării, aceasta îl ține în funcție”.
Majoritatea locuitorilor din Valea Râmnicului au numai cuvinte de laudă la adresa tânărului preot Ionescu, spunând despre acesta că „este pâinea, mierea și laptele lui Dumnezeu”.
Întrebat de cele petrecute în biserica din satul Valea Râmnicului, proaspătul primar pesedist Marian Galbenu a spus că va înainta o sesizare din partea primăriei autorităților competente, inclusiv Preafericitului Ciprian Câmpineanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *