Actualitate

Cel mai longeviv primar din țară, Marian Mărgărit (Boldu) și-a lansat prima carte de poezie

Primarul comunei buzoiene Boldu, Marian Mărgărit, unul dintre cei mai longevivi primari din țară, recunoscut la nivel național și internațional pentru întreaga sa activitate artistică dar și pentru trofeele obținute drept recunoaștere a meritelor sale, și-a lansat prima carte de poezie.

Este de notorietate prietenia sa cu regretatul poet Adrian Păunescu, în fenomenul ,,Cenaclul Flacăra,,.

Totodată, renumele său artistic îi este asigurat și de colaborările cu Paul Surugiu Fuego, căruia i-a compus un text, la una dintre vizitele artistului, chiar în curtea casei din Boldu, comună pe care o conduce de 34 de ani.

Activitatea poetică, pură, este mai puţin cunoscută, pentru că Marian Mărăgărit, în consens cu sensibilitatea artistică, manifestă sentimentul modestiei ca valoare a caracterului şlefuit în arealul satului românesc. De altfel, volumul de poezie „Ninge cu noi în La minor”, lansat în sâmbăta Dragobetelui, fusese promis în urmă cu patru ani, după ce primise Trofeul „Primarul de şapte stele”, de la Asociaţia Comunelor din România. Acum, ieşirea la public s-a întâmplat tot după primirea unui premiu la ACoR, cea mai mare distincţie ce poate fi acordată unui primar de comună – „Satul şi Patria”.

La evenimentul organizat de ziua iubirii în simţ românesc, poetul Marian Mărgărit a fost alături de cei peste 100 de admiratori. „Mi-au trebuit, iată, aproape 30 de ani să mă decid să intru în scenă şi cu poezia”, spunea poetul, care a sărbătorit alături de cei doi fii, Georgian şi Alin, care au asigurat mare parte a momentelor muzicale, oferite auditoriului.

One thought on “Cel mai longeviv primar din țară, Marian Mărgărit (Boldu) și-a lansat prima carte de poezie

  • Felicitari domnule primar Marian Margarit pentru lansarea primei carti de poezie! Sunteti un primar de exceptie, care nu doar ati reprezentat cu mandrie comuna Boldu, ci ati adus si recunoastere nationala si internationala prin activitatile dumneavoastra artistice si trofeele obtinute. Prietenia dumneavoastra cu regretatul poet Adrian Paunescu este una deosebita, iar colaborarea cu Paul Surugiu Fuego demonstreaza inca o data talentul dumneavoastra artistic. Va felicit pentru modestia si sensibilitatea dumneavoastra, care va fac un primar de succes si un poet pur si talentat. Volumul de poezie „Ninge cu noi in La minor” este doar inceputul, iar noi, cei care va admiram, suntem nerabdatori sa citim si alte creatii ale dumneavoastra. Felicitari si pentru premiul „Satul si Patria”, oferit de ACoR, pe care il considerati cel mai mare recunoasterea unui primar de comuna. Sarbatorile de Dragobete nu puteau fi mai frumoase decat alaturi de dumneavoastra si de poezia dumneavoastra. La multi ani si este o onoare sa avem un primar si un poet de talia dumneavoastra in comuna Boldu!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *