Actualitate

„Copilărie fără violență” – o nouă activitate de prevenire organizată de polițiști la Școala Gimnazială din Topliceni

În ziua de 3 mai, poliţişti din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară au desfăşurat activităţi preventive la Școala Gimnazială „Dr. Ilie Pavel” Râmnicu Sărat și la Școala Gimnazială Topliceni.

Activităţile de informare desfăşurate cu elevii claselor a VI-a şi a VII-a au avut drept scop reducerea riscului infracţional, astfel că specialiştii de la Siguranţă Şcolară au vorbit elevilor despre delincvenţa juvenilă şi au prezentat prevederile legale privind minorii şi modul de gestionare a unor situaţii conflictuale.

De asemenea, le-au explicat influenţa anturajului, consecinţele legale, psihologice şi sociale ale comiterii de infracţiuni şi le-au vorbit despre instituţiile cărora li se pot adresa pentru sprijin.
La activităţi au participat peste 60 de elevi şi cadre didactice.

Poliţiştii îşi propun ca activităţile desfăşurate să impulsioneze creşterea gradului de informare a tuturor – copii, părinţi, profesori cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Pentru o mai bună sedimentare a informaţiei instituţionale, elevii au fost provocaţi la o transpunere a percepţiei asupra luptei împotriva violenţei în mesaje grafice desenate pe asfalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *