Actualitate

Cum va fi vremea de bacalaureat?

Lună de foc pentru absolvenții clasei a XII-a din întreaga țară. Aproximativ 500.000 de elevi din România vor susține „examenul maturității”, iar la finalul acestuia se vor vedea rezultatele din ultimii 4 ani de studiu.

În perioada 8-10 iunie, vor avea loc competențele lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A); 10-12 competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), 15-19 iunie, evaluarea competențelor digitale (proba D) și 22-26 iunie, evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C). Însă, de departe cele mai importante trei probe vor fi cele scrise. Astfel, elevii vor avea de susținut pe 29 iunie, proba scrisă la Limba și literatura română, pe 30 iunie, Limba și literatura maternă, 1 iulie, proba obligatorie a profilului și 3 iulie proba la alegere a profilului și specializării. Pe 6 iulie vor fi afișate primele rezultate, iar pe 10 iulie se vor confirma rezultatele finale după soluționarea eventualelor contestații.
CUM VA FI VREMEA ÎN JUDEȚUL BUZĂU ÎN PERIOADA BACALAUREATULUI
La „Română”, prima probă scrisă, vremea va fi predominant noroasă și vor exista condiții de ploaie în județul Buzău, cât și în municipiul Râmnicu Sărat, temperatura maximă fiind de 25 de grade. Pe 30 iunie, vremea se va îndrepta, iar soarele va ieși pe cer. Maxima din termometre va indica valoarea de 26 de grade. Miercuri, 1 iulie, când elevii se vor afla în clase pentru susținerea celei de-a doua probe scrise, cerul va fi parțial însorit, existând totuși posibilitatea apariției unor precipitații sporadice. Temperatura va ajunge la 26 de grade. Vineri, 3 iulie în ultima zi de examen , cerul va prezenta înnorări pe alocuri și vor exista condiții de cădere a precipitațiilor. Temperatura va atinge maximum 28 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *