Actualitate

Din ce în ce mai multe accidente în mediul rural, în județul Buzău

Anul 2023 a adus o serie de accidente grave de circulație, cu multe persoane care și-au pierdut viața, spun datele transmise de IPJ Buzău.

Evenimentele rutiere grave consemnate în 2023 s-au petrecut cu precădere pe drumurile din județ, chiar dacă oamenii legii au fost la datorie.

Anul trecut, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean au reţinut peste 7.100 de permise de circulaţie pentru încălcarea prevederilor Codului rutier: „Au fost desfăşurate peste 920 de acţiuni şi controale, context în care au fost constatate aproximativ 51.300 de contravenţii la regimul circulaţiei, fiind reţinute 7.122 de permise în vederea suspendării dreptului de a conduce. Totodată, au fost retrase până la remedierea defecţiunilor 1.433 de certificate de înmatriculare. În anul 2023, poliţiştii au constatat 1.369 de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere”, se arată în bilanţul IPJ pe anul trecut.

Una dintre particularităţile anului 2023 în ceea ce priveşte accidentele grave de circulaţie este că cele mai multe dintre ele s-au produs pe drumurile judeţene, mai puţin pe cele naţionale sau pe DN2-E85:
„S-a constatat că multe evenimente cu efecte grave nu au avut loc pe şoseaua europeană, au avut loc pe drumurile judeţene şi sunt tot felul de situaţii atipice. Au ieşit de pe partea carosabilă şi s-au lovit de un copac sau pur şi simplu, fără nicio explicaţie pătrunde pe contrasens. Acolo este şi numărul mai mare de victime, având în vedere viteza de impact”, a precizat, la conferinţa ocazionată de prezentarea bilanţului activităţii, inspectorul şef al IPJ Buzău, Octavian Constantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *