Actualitate

Doi tineri din Râmnicelu și Ghergheasa au rămas fără permis după ce au forțat trecerea la nivel cu calea ferată

În data de 4 martie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 280 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 32 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 122 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.

Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 60 şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 17 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză166 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui şofer de 26 de ani, din Vrancea, ce rula pe DN2E85, în afara localității Mihăilești.

Alte 13 de permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor și autovehiculelor care aveau acest drept.

De asmenea, doi șoferi de 21 și 34 de ani, din Râmnicelu și Ghergheasa, au rămas fără permise de conducere deoarece nu au respectat regulile de trecere la nivel cu calea ferată de pe DJ203A, din Valea Râmnicului, punându-se în pericol atat pe ei cât și pe beneficiarii traficului feroviar.

24 de sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă şi 31 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 79.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *