Actualitate

Este bună sau nu reorganizarea teritorială a țării? Localitatea buzoiană cu un singur locuitor

Conform statisticilor oficiale, în România, peste 44% dintre locuitori sunt analfabeți funcționali, lucru care are și o reprezentare la nivel de Guvern, prin buzoianul Marcel Ciolacu, care, la rândul lui, are doar 8 clase și grave carențe gramaticale.

Este cel mai bun reprezentant al votanților PSD din România însă, problema este cu totul alta.

Ideile legislative aberante, antiromânești și cretine îl fac pe buzoianul Marcel Ciolacu să pară un bun exemplu de așa nu.

Printre multitudine de idei seci și fără fond, este și cea a reorganizării teritoriale, însă acest lucru l-ar putea costa mult capital de imagine, chiar din rândul votanților PSD.

Ce-i drept, există o fărâmă de adevăr atunci când acesta a spus că România ar trebui reformată, din punct de vedere administrativ, pentru ca situații regăsite pe tot cuprinsul țării, unde există localități cu foarte puțini oameni, modernizarea întârzie să apară sau chiar este scoasă de pe listă.

Este și cazul satului buzoian care mai are doar un singur locuitor. Vorbim despre satul Valea Șchiopului, din comuna Pardoși, unde a mai rămas un singur om, în vârstă de 75 de ani, care nu are efectiv cu cine discuta.

Fiica și cele două surori locuiesc în alte localități și îl vizitează rar.

Nici satul Chiperu nu este mai departe de situația prezentată anterior, chiar dacă aici locuiesc mai multe persoane decât în Valea Șchiopului.
Și aici regăsim aceeași situație, în sensul că cel mai ,,tânăr,, locuitor are 70 de ani.

Comuna Pardoși este formată din patru sate și are aproximativ 300 de locuitori. Este localitatea cu cea mai mică populație din toată jumătatea de sud a României. În toate cele patru sate mai sunt doar șapte copii care merg la școală într-o comună învecinată. Nici măcar primarul și funcționarii nu mai locuiesc aici. Fac naveta în fiecare zi de la Râmnicu Sărat sau din comunele mai mari din jur. Actuala organizare administrativă a țării, veche de peste jumătate de secol, permite unor astfel de comunități, oricât de mici, să aibă propria primărie și propriul consiliu local, deși este cât se poate de limpede că nu reușesc să funcționeze doar cu bugetul propriu.„Din suma pe care acum o strângem, practic reușim să ne acoperim o mică parte din cheltuielile de funcționare, plata salariilor, plata iluminatului și a celorlalte…”, a spus primarul comunei Pardoși pentru Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *