Actualitate

Percheziții acasă la Cristi Bîgiu, președintele CJ Buzău.

În clipa de față, la domiciliul președintelui Consiliului Județean Buzău Cristi Bîgiu se află procurorii DNA pentru o percheziție amănunțită.

Bîgiu a fost prins în flagrant delict în timp ce lua mită de la o persoană. După terminarea percheziției, Bîgiu va fi adus în capitală la sediul DNA pentru audieri. Se pare că acesta a primit o sumă de bani pentru a atribui preferențial unele contracte publice.

UPDATE

Ora 16.20: Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins și la sediul Consiliului Județean pentru a căuta anumite dosare.

Ora 16.45: Bîgiu a fost urcat într-o mașină a DNA-ului și a plecat către capitală, la sediul. Până la această oră, sursele implicate în anchetă nu au spus despre ce sumă este vorba și nici numele celui care a oferit mita, însă a confirmat flagrantul. La ieșirea din locuință, nici Bîgiu dar nici anchetatorii nu au dorit să stea de vorbă cu presa.

UPDATE 22.15

Surse din interiorul anchetei au afirmat că Bîgiu ar fi primit suma de 50.000 euro de la un afacerist pentru a atribuirea unui contract. Totuși, se pare că acești cincizeci de mii reprezentau doar o tranșă din totalul sumei. În fața camerelor de filmat, Bîgiu a negat orice implicare în această speță. Alături de președintele CJ Buzău, pe ușa sediului DNA București a intrat și lidetul TNL Buzău, Florin Colgiu. Se pare că acesta era intermediarul șpăgii. Ironia sorții a făcut ca ieri seară, Bîgiu să scrie pe pagina sa de Facebook următorul mesaj : „Aveti ghetutele pregatite? Mos Nicolae este pe drum. Sa ne aduca sanatate si liniste tuturor!”

Vom reveni pe parcurs ce apar noi detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *