Actualitate

Percheziții la parcurile de dezmembrări auto din Poșta Câlnău și Limpeziș

Ieri, 21 aprilie, încă de la primele ore ale dimineții 25 de polițiști specializați în investigarea criminalității economice din Buzău au efectuat șase percheziții domiciliare la sediul unor spații de depozitare a autoturismelor aflate în localitățile Poșta Câlnău și Limpeziș. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 -2015, cei în cauză au desfășurat activități neautorizate de valorificare a subansamblurilor și pieselor provenite din dezmembrări auto.

Acestea ar fi fost comercializate la diverse peroane fizice în mod direct sau expediate prin firme de curierat, în urma unor anunțuri postate pe internet, fără ca veniturile obținute să fie declarate organelor fiscale. Prejudiciul cauzat din activitatea infracțională până la acest moment este de peste 200.000 de lei. Polițiștii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

CITEȘTE ȘI: Școala de Primăvară la fosta pușcărie din Râmnic 

La activități participă și reprezentanți ai Registrului Auto Român – Departamentul Supraveghere și Piață și ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău. Acțiunea se desfășoară în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea polițiștilor de investigarea criminalității economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *