Actualitate

Preotul Milea de la Buzău: „Acum plătit păcatele tinerei generații care striga -Vrem spitale nu catedrale”

Preotul Mihail Milea de la Buzău, unul dintre cei mai comerciali preoți din țară, datorită reclamei pe care mass-media i-a făcut-o, a afirmat că în momentul în care Liturghia va înceta, va înceta și România. Referitor la actualul context social, Milea a spus că încercarea pri ncare trecem în prezent se datorează păcatelor nepocăite din trecut, precum ignorarea mersului la biserică pe timp de libertate, protestul împotriva Catedralei Mântuirii Neamului și pentru că tinerii cereau „spitale în loc de catedrale”.

O altă afirmație cu multe semne de întrebare, a făcut referire și la posibila contaminare prin împărtășirea din același potir, însă Milea exclude această presupunere, pe motiv că, în urma prefacerii din timpul Liturghiei, pâinea și vinul devin Trupul și Sângele Domnului, iar acolo unde este Hristos, biruitorul morții, nu poate exista pricină de moarte: „Nu ne îmbolnăvește Dumnezeu! Biserica e casa lui Dumnezeu! Nu ne îmbolnăvește împărtășania din același potir în aceeași linguriță, pentru că în potir acolo este Hristos! Nu este vin, nu este mâncare, nu este ceai, nu este sirop! Este Hristos! Și el ne vindecă de orice neputință, dragii mei! Păi când am pierdut credința în Biserică, în Împărtășanie, în Liturghie, înseamnă că nu suntem cu adevărat credincioși cum ne vrea Hristos”, a explicat pr. Mihail Milea.

El a spus că închiderea temporară a bisericilor este și o mustrare a lui Dumnezeu pentru vremea în care am fi putut cerceta Biserica, dar ne-am ocupat cu grijile materiale. Prin pedagogie divină, unele sloganuri folosite contra valorilor creștine s-au împlinit la adresa celor care le cereau: „vrem spitale, nu catedrale” ori „stau acasă” sunt doar câteva dintre ele.
„Dragii mei, ne ceartă Dumnezeu! Atâția ani am avut biserica deschisă, Liturghie. Trăgeau clopotele și nu veneam. Și de astăzi vom duce dorul să intrăm în biserică și iată, că nu putem!
Dar dacă facem pocăință adâncă, cu lacrimi, și ne cerem iertare pentru păcatele noastre, necredința noastră, indiferența noastră, nepăsarea noastră, dragii mei, nu ne lasă Dumnezeu!
Acuma plătim acele păcate: „vrem spitale, nu catedrale” – și ne-a dat Dumnezeu multe spitale, care se vor construi pentru necredința noastră.

A fost vremea să ne ducem la Referendum, să păstrăm familia ortodoxă – bărbat și femeie – și nu ne-am dus. Ne-au spus mai-marii: „stați acasă!”. Și, iată, acum stăm acasă, să ne plângem păcatele noastre, indiferența noastră, răceala noastră!”, a amintit preotul din Buzău.

CITEȘTE ȘI:Reguli stricte privind înmormântările făcute în această perioadă de pandemie
Părintele Milea a îndemnat la întoarcerea din nou în jurul Crucii și al Bisericii, lăsând în urmă egoismul și interesele personale, potrivit chemării lui Hristos: „Cel care voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia Crucea și să-Mi urmeze Mie”.
„Dragii mei, e momentul acuma să ne trezim, să fim împreună, cu Crucea, dragii mei! Crucea înseamnă Hristos – e Duminica Sfintei Cruci! Spune așa: „Cel care voiește să vină după Mine, să se lepede de sine” – de egoismul nostru, de necredința noastră!
Și acuma am înțeles noi, în această criză, că nu ne ajută nimica – nici casa, nici mașina, nici funcția – nimica, dragii mei! Totul piere, totul dispare, dar nu dispare sufletul din noi, credința noastră. Și Dumnezeu ne-a dat această încercare, ca noi să o luăm de la capăt, de la zero, să ne ridicăm și să spunem: „Doamne, fără Tine nu putem sta! Fără Tine, Hristoase, nu există viață, nu există bucurie!”.
Bucuria ne-o dă Hristos, ne-o dă Biserica! Ea e nădejdea noastră! Să nu ne lăsăm de Biserică, dragi mei! Ea este Maica neamului nostru românesc”, a concluzionat părintele Mihail Milea de la Buzău în predica rostită la duminica a treia din Postul Mare, numită și „duminica Sfintei Cruci”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *